Βέροια Κοινωνία

Βέροια: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ)

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του συλλόγου μας με τίτλο ‘Διαπερνώντας την ομίχλη του αυτισμού-Διαχείριση καθημερινών προκλήσεων’. Η πρόεδρος του συλλόγου Μ.Α.μ.Α, Ελένη Γεωργιάδου -Στεφανάκη καλωσόρισε τους εισηγητές και συμμετέχοντες και μαζί με την κυρία Ολυμπία Λαγοπούλου ,ειδική παιδαγωγoς και υπεύθυνη του κδαπ μεΑ Μ.Α.μ.Α, ανέλαβαν το συντονισμό του σεμιναρίου. Καλεσμένοι εισηγητές ήταν εξαιρετικοί επιστήμονες του χώρου με εμπειρία και εξειδίκευση .

Η κυρία Ευαγγελινή Αθανασοπούλου ,Διευθύντρια Ε.Σ.Υ-Υπεύθυνη του κοινοτικού κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων Γ.Ν Γ’ Παπανικολάου ,μας παρουσίασε την εισήγησή της η οποία αφορούσε το παιδί και τον έφηβο στο φάσμα του αυτισμού και η οικογένειά του, ζητήματα διάγνωσης και συμβουλευτικής καθώς και ενδείξεις φαρμακοθεραπείας.

Ο Δρ.Ιωάννης Βογινδρούκας ,λογοπεδικός , διδάκτορας του τομέα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham,  School of Education με ειδίκευση στην Αυτιστική Διαταραχή.( ΜΑ,Pgr.Dipl,PhD), μας παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η ενίσχυση της επικοινωνίας στα άτομα με αυτισμό.

Ο κύριος Νίκος Τριανταφυλλίδης ,εργοθεραπευτής , με εξειδίκευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση(Sensory Integration) και στη Νευροεξελικτική Αγωγή (BOBATH-NDT), παρουσίασε τις στρατηγικές αντιμετώπισης των διαταραχών αισθητηριακής επεξεργασίας στα άτομα του φάσματος.

Το σεμινάριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων όπως Κύπρος ,Ελβετία, Λονδίνο, Βέλγιο. Πρόκειται για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, ιατροί, φοιτητές ,θεραπευτές που ασχολούνται με το φάσμα του αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν διάφορες παραμέτρους στο πλάνο παρέμβασης. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή γονέων ,οποίοι θέλησαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να πληροφορηθούν για τις τρέχουσες πρακτικές του φάσματος .

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι από τις πρώτες μέρες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη διαδικτυακή αυτή δράση του συλλόγου μας.

Θερμές ευχαριστίες στους καλεσμένους εισηγητές μας ,οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ,παρουσιάζοντας τις εισηγήσεις τους με την επιστημονικότητα και σοβαρότητα που τους διακρίνει.

Ένας από τους κύριους στόχους του συλλόγου μας ,είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας απέναντι στον αυτισμό μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων και όχι μόνο. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δράση αυτή, αποταμιεύονται στον Κουμπαρά Αγάπης της Μ.Α.μ.Α για την δημιουργία πρωϊνής δομής για άτομα του φάσματος.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου μας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας