Κορωνοϊός Τοπικά

Κορωνοϊός: “Πρωταθλήτρια” η Ημαθία με 112 κρούσματα και νέο “ατομικό ρεκόρ” στην περιφέρεια

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο, όταν η Ημαθία στο πρώτο κύμα ήταν από τις περιοχές με τα λιγότερα κρούσματα! Κι όμως στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πρωταγωνιστεί σε αριθμό κρουσμάτων.

Ήδη, ήταν από εκείνες τις περιοχές που είχαν τα  περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά! Σήμερα είναι πρώτη με 112 κρούσματα, αφήνοντας πίσω τη Μαγνησία με 108, την Πέλλα με 107, και τη Λάρισα  με 105. Ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική έχει 582 και η περιοχή της Θεσσαλονίκης 673, σ’ ένα πανελλαδικό σύνολο 2581 κρουσμάτων.

Για να μπορέσουμε να έχουμε εικόνα της κατάστασης, αξίζει να θυμίσουμε  δηλώσεις μελών της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ για δεκαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων από αυτά που διαγιγνώσκονται κάθε μέρα και φυσικά το όλο φαινόμενο λειτουργεί προσθετικά.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι βέβαιο ότι ο ΕΟΔΥ, δυστυχώς, έχασε τη μπάλα και παρακολουθεί πλέον ως  θεατής τα γεγονότα. Όταν τα κρούσματα ήταν λίγα μπορούσαν να γίνουν ιχνηλατήσεις και γίνονταν, κάτι που σήμερα με αυτή την έκταση που έχει πάρει η πανδημία δεν είναι και πρακτικά δυνατό. Άρα, είναι πολλοί εκείνοι που σκορπίζουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

ΥΓ. Ο αριθμός των 112 κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος που ανιχνεύτηκε για ένα 24ωρο στην Ημαθία και φυσικά ο αριθμός αυτός τρομάζει, αν λάβουμε υπόψη μας τον σχετικά μικρότερο πληθυσμό του Νομού σε σχέση με τις άλλες μεγάλες περιοχές.

banner-article

Ροη ειδήσεων