Κορωνοϊός

Lockdown: Προς κλείσιμο και τα Δημοτικά σχολεία – Πιθανώς και σήμερα οι ανακοινώσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, με στόχο την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ θα λειτουργήσει εκ νέου το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες σχετικά με το τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση αυτή, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στον περιορισμό της κινητικότητας των γονέων.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και αφορούσε τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η εξάπλωση της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα, αφού στην «κόκκινη ζώνη» μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Πότε θα γίνει άρση του lockdown

Αναφορικά με την άρση του lockdown, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να επιδείξουν πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας τόνισε πως εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown.

banner-article

Ροη ειδήσεων