Κορωνοϊός Κόσμος

Η ΕΕ θα επιλέξει εμβόλιο από ευρωπαϊκές εταιρείες – Γιατί δεν εξετάζεται η αγορά του ρωσικού Sputnik-V

Η ΕΕ στην επιλογή της για εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού προσανατολίζεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ.

Αυτή ήταν η επίσημη θέση της ένωσης, δια στόματος Μάμερ, σε απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, εφόσον το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του όπως ανακοινώθηκε είναι πιο υψηλό από το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

«Εξηγήσαμε πολλές φορές ότι η στρατηγική μας προσανατολίζεται σε εταιρείες οι οποίες παράγουν το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μάμερ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξαν φωνές τις τελευταίες ημέρες πως υπάρχουν αμφιβολίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διεξάγει συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού με στόχο την πιθανή καταχώρησή του για έκτακτη χρήση στην λίστα των υποψηφίων εμβολίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός, στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: iefimerida.gr
banner-article

Ροη ειδήσεων