Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Κυβερνητικό αλαλούμ για το lockdown – Πρωί το διαψεύδουν, απόγευμα το προαναγγέλλουν, αύριο το ανακοινώνουν

Προβληματισμό προκαλούν τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης σχετικά με το αν η χώρα θα μπει σε νέο lockdown, την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να εισηγούνται νέα καραντίνα, προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Αποκλείει ο Πέτσας…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί, μιλώντας στο Open TV, διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν την Αττική, μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνει σε lockdown, λέγοντας ότι «στην Αττική βλέπουμε, επίσης, μία αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως δεν είναι εκθετική όπως στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική».

Μάλιστα, ο Σ. Πέτσας είχε συμπληρώσει ότι «τα μέτρα που έχουμε πάρει, παίρνονται ακριβώς για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας».

Είχε συμπληρώσει ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα».

…Επιβεβαιώνει ο Κικίλιας

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, και αφού ανακοινώθηκε ο αριθμός – σοκ των 2.646 κρουσμάτων και των 18 θανάτων μέσα σε 24 ώρες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ουσιαστικά διέψευσε τον Σ. Πέτσα, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα.

Ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε για λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και Τσιόδρα, το πρωί της Πέμπτης, και συμπλήρωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες ανακοινώσεις του, το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε επιχειρήσει να «εξορκίσει» για μια ακόμα φορά, το lockdown, το οποίο, ωστόσο, μοιάζει πλέον αναπόφευκτο.

banner-article

Ροη ειδήσεων