Κόσμος

Ζωντανά οι εκλογές στις ΗΠΑ: Κορυφώνεται η αγωνία στα στρατόπεδα των δύο υποψηφίων (live map)

Το σασπένς γύρω από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ καλά κρατεί, την ώρα που εξακολουθούν να αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα από κάποιες πολιτείες, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να κλίνουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Μέχρι στιγμής ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται ελαφρά του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αριθμό μεγάλο εκλεκτόρων. Δείτε:  (live map)

Ο Μπάιντεν που ήδη προηγείται στη Νεβάδα αν «σφραγίσει» και τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια. Ήδη στο Μίσιγκαν με μόλις 6% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, προσπέρασε τον Τραμπ, με 49,33% έναντι 49,2%.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Open δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα επιτελεία Τραμπ και Μπάιντεν, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση “δεν θα έχουμε πρόεδρο απόψε”, όπως είπε. Τόνισε, μάλιστα, ότι κατά πάσα πιθανότητα το αποτέλεσμα θα κριθεί από την Πενσιλβάνια, με την ολοκλήρωση όμως της καταμέτρησης εκεί να αργεί ακόμα.

Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC.

Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Παρακολουθήστε LIVE τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ:

Η πρώιμη ψήφος φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ, λόγω της πανδημίας της Covid-19, με τις επιστολικές ψήφους να αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι λόγω της τάσης αυτής, είναι πιθανόν η συμμετοχή φέτος να σπάσει ρεκόρ όλων των εποχών.

banner-article

Ροη ειδήσεων