Τοπικά

ΑΣΕ Ημαθίας: Χωρίς καθαριότητα και απολύμανση πολλές σχολικές μονάδες από την αρχή της χρονιάς και με τον κορονοϊό να καλπάζει!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας καταγγέλλει στον εκπαιδευτικό κόσμο, στους γονείς και σε ολόκληρη την κοινωνία την παντελή απουσία καθαρισμού και απολύμανσης των σχολικών αιθουσών καθ’ όλη την πρωινή λειτουργία (8 π.μ.-1:15 μ.μ.) σε πολλές  σχολικές μονάδες (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία) σε ολόκληρη την Ημαθία, δύο ολόκληρους μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα  στον  Δήμο Αλεξάνδρειας σε πολλές σχολικές μονάδες δεν υπάρχει καθαρισμός και απολύμανση σε ολόκληρη την πρωινή ζώνη, αφού έχουν προσληφθεί καθαρίστριες με 3ωρες (!!!) συμβάσεις 1:30 μ.μ.-4:30 μ.μ.. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και σε σχολικές μονάδες των άλλων δύο δήμων του νομού Ημαθίας (Βέροιας και Νάουσας).

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εν μέσω πανδημίας και με τον κορονοϊό να καλπάζει. Στην πραγματικότητα η απουσία καθαρισμού στα σχολεία καθ’ όλη τη λειτουργία τους σημαίνει ελλιπή ή ανύπαρκτη απολύμανση κι εγκληματική έκθεση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε τεράστιους κινδύνους.

Καθιστούμε την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές υπεύθυνους για τις όποιες ενδεχόμενες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε, τέλος, τη στάση όλων των υπολοίπων συνδικαλιστικών δυνάμεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ δύο ολόκληρους μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων καμώνονται πως δε γνωρίζουν το πρόβλημα ζητώντας υποκριτικά να συλλέξουν (άραγε με ποια διαδικασία;) στοιχεία κι αναμασούν τις εξοργιστικές δικαιολογίες των δημοτικών αρχών.

Βέροια, 4/11/2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων