Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση νέων μέτρων – Στις 12:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη

Στις 12:00 το πρωί του Σαββάτου αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το διάγγελμα αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του φονικού σεισμού στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει «μοντέλο Γερμανίας» με κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος κι όχι απλώς τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 9 ή τις 10 το βράδυ, όπως είχε προταθεί.

Το μέτρο αφορά στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές και όπως και στο του πρώτου κύματος τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μόνο για “πακέτο”.

Η δε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 ή τις 23:00, αντί για τις 12:30. Το ενδεχόμενο περιορισμού της κυκλοφορίας από νομό σε νομό φαίνεται απομακρύνεται διότι μάλλον μοιάζει περιττό με τη γενίκευση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού το πρόβλημα με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τη διασπορά του ιού διαπιστώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα ότι αφορά στη διασκέδαση και συγκεκριμένα στις μετακινήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς όμορους νομούς.

Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα – Αύξηση τηλεργασίας

Εκτός από την εστίαση, κλειστά θα είναι στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού λόγω συγχρωτισμού. Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα – ανεξαρτήτως του βαθμού επικινδυνότητας με βάση το χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, ήτοι και στις «πράσινες» περιοχές – και η αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού της τηλεργασίας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ενδεχομένως το ποσοστό αυτό να φτάσει ακόμη και το 80%.

Στην Σάμο στις 12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι μετά το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στη σεισμόπληκτη Σάμο.

banner-article

Ροη ειδήσεων