Βέροια

Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου: “Ιδιαίτερο γεγονός για τη Βέροια και τον εμπορικό κόσμο η Έκθεση Βαρλάμη για τον Μίκη”

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την Έκθεση του Μάκη Βαρλάμη για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Αγορά της Βέροιας.

Δήλωσε συγκεκριμένα στη Φαρέτρα:

«Στηρίξαμε με ενθουσιασμό το γεγονός. Όταν μας έγινε η πρόταση από το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε να συμμετέχουμε στη διοργάνωση.

Θεωρώ πως είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον κόσμο της Βέροιας, μια ιδέα πραγματικά πρωτοποριακή. Και επιπλέον, με τις συνθήκες που ζούμε, δεν προκαλεί ως εκδήλωση συνωστισμό. Ευχόμαστε μόνο να το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μην το εμποδίσουν νέα πιθανά μέτρα, λόγω κορωνοϊού.

Είναι μια έκθεση διάρκειας ενός μήνα, που καταλαμβάνει τεράστιο εκθεσιακό χώρο, πάνω από 10 στρέμματα.

Πιστεύω πως θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον κόσμο, που καθώς θα κοιτά τις βιτρίνες μας, όπου θα υπάρχουν πίνακες του Βαρλάμη με θέμα τον Θεοδωράκη αλλά και σκέψεις του Μίκη πάνω στην Τέχνη, με συνοδεία της κλασικής του μουσικής, που θα ακούγεται κι αυτή, θα δημιουργείται μια ιδιαίτερη ψυχολογία.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Θεοδωράκης είναι πια ένα σύμβολο. Ένα σύμβολο της αναγέννησης. Ταυτίστηκε με τους αγώνες εναντίον της Χούντας αλλά και την αναγέννηση της Μεταπολίτευσης. Τον βλέπουμε όλοι σαν εμψυχωτή στα δύσκολα. Και πόσο συγκινητική η επιστολή που μας έστειλε!

Βλέπετε η Βέροια και ο Εμπορικός της κόσμος δεν τον τιμά μετά θάνατον αλλά τώρα! Δεν είναι σπουδαίο;

Είχαμε και εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Ελπίζουμε οι συνθήκες να επιτρέψουν να πάνε όλα καλά, όπως τα προγραμματίσαμε.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας