Βέροια

Βέροια: Θύμα του κορωνοϊού στα 65 της χρόνια η μητέρα της ακτινολόγου Βασιλικής Καραδήμου

Η γνωστή βεροιώτισσα ακτινολόγος  Βασιλική Καραδήμου έχασε σήμερα τη μητέρα της από κορωνοϊό στα 65 της χρόνια, με το παράπονο πως όχι μόνο ο ιός της στέρησε μια μητέρα που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει, αλλά και με τον αφόρητο πόνο που προκαλεί και σ’ εκείνον που φεύγει και σ’ εκείνον που μένει η έλλειψη του αποχαιρετισμού.

Ο μοναχικός θάνατος, λόγω της αυστηρής απομόνωσης  μέσα στην οποία υποχρεώνονται να ζουν  οι ασθενείς κορωνοϊού στα νοσοκομεία, είναι μια παράμετρος που είναι εξίσου οδυνηρή με την ίδια την απώλεια.

Η Ιφιγένεια Καραδήμου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο της Βέροιας στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε έκαναν τη μάχη με τον κορωνοϊό άνιση. Έτσι ο θάνατος επήλθε μέσα σε λίγες μέρες.

Η κόρη της, η Βασιλική Καραδήμου, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, είναι γνωστή στην πόλη και για τους αγώνες της εναντίον του καρκίνου του μαστού, καθώς για χρόνια συμμετείχε σε καμπάνιες αφύπνισης του κοινού μπροστά στην επέλαση του καρκίνου.

Τώρα όμως μια δεύτερη επέλαση, αυτή του κορωνοϊού, αποτέλεσε γι αυτήν μια απροσδόκητη και επώδυνη ήττα, χάνοντας ένα από τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Φαρέτρα  εκφράζει  στη Βασιλική Καραδήμου τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της αγαπημένης της μητέρας, την οποία η κόρη της αποχαιρετά με το παρακάτω κείμενο:

«Με τι καρδιά να σ’αποχαιρετησω!!!!! Γιατί βιάστηκες τόσο πολύ να φύγεις, γιατί; Μέσα σε δύο μέρες κατάφερε και σε διέλυσε ο κορονοϊός. Άνιση και άδικη η μάχη. Δεν ειναι ο θανατος που έρχεται να σε συναντήσει, είναι που δεν προλαβαίνεις να αποχαιρετησεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Σήμερα αποχαιρέτησα τη μάνα μου τηλεφωνικά λόγω covid. Δεν υπάρχουν λέξεις κ συναισθήματα να περιγράψουν αυτό που νιώθω. Άνιση η μάχη μαμά. Καλό ταξίδι. Σ ευχαριστώ πολύ για όλα όσα με δίδαξες και μου προσφερες. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά. Σ’ αγαπώ πολύ Μαμά!!!»

far  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας