Κοινωνία

Εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Με νέα σύνθεση το δικαστήριο

Νέα εμπλοκή προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού για εξαίρεση της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η πρόεδρος της νέας σύνθεσης που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα.

Ο λόγος είναι ότι ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη αυτή το κώλυμα της προέδρου κρίθηκε, και η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος προχωρεί με άλλη πρόεδρο.

Πλέον είναι σαφές ότι το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή έκρινε παραδεκτή την αίτηση.

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός, προκαλώντας όπως πάντα, ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν, έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους».

Πάντως, η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι με την αίτηση Λαγού «δεν προσβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά»

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και στους περισσότερους από τους βουλευτές. Μια απόφαση που προμήνυε σκληρές ποινές για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας