Κοινωνία Ρεπορτάζ

Οι βαθιές πληγές της θεομηνίας στην Καρδίτσα μέσα από φωτορεπορτάζ αναγνώστη μας

Ουσιαστικά ένα μικρό μέρος από τις ασύλληπτες καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη νεροποντή στην πόλη της Καρδίτσας αλλά και στα χωρία της Περιφερειακής Ενότητας, δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Ο καρδιτσιώτης αναγνώστης μας, Σεραφείμ Τσιώνος, που βίωσε λεπτό προς λεπτό τη μεγάλη νεροποντή και που μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό μάς μίλησε για τις τεράστιες καταστροφές.

‘Τα καταστήματα της πόλης πλημμύρισαν σχεδόν στο σύνολό τους. Ένας πολύ μεγάλος όγκος εμπορευμάτων καταστράφηκε, ενώ για τα περισσότερα απ’ αυτά η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Πάνω από τριακόσια πλινθόκτιστα σπίτια κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα οι ένοικοί τους να χάσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν και να  βρεθούν στους δρόμους.”

Η καταστροφή έπληξε και τα χωριά της περιοχής μ’ αποτέλεσμα να έχουμε κι εδώ καταρρεύσεις σπιτιών και απώλειες περιουσιών, έργο ζωής για τους περισσότερους.

«Σίγουρα δεν θα είχαμε αυτό το μέγεθος της καταστροφής, αν είχαν καθαριστεί τα κανάλια και είχαν γίνει τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα» μας είπε

Οι πληγέντες, σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, ζητούν να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους.

Φωτογραφίες: Σεραφείμ Τσιώνος

far

banner-article

Ροη ειδήσεων