Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Η επίθεση στα παιδιά μας δεν θα περάσει! Ο αγώνας των μαθητών είναι αναγκαίος και δίκαιος!

Εδώ και μέρες οι μαθητές της πόλης μας αγωνίζονται και διεκδικούν ασφαλή και καθαρά σχολεία, σχολεία με επαρκές προσωπικό για να μπορεί το μάθημα να γίνει στις σημερινές συνθήκες χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο κανείς.

Οι καταλήψεις αυτών των ημερών έχουν αποδείξει πως τα παιδιά μας δε θα αφήσουν σε ησυχία το υπουργείο Παιδείας που υποκριτικά ισχυρίζεται την «ασφαλή» διεξαγωγή των μαθημάτων σε 25αρια αλλά και 30άρια τμήματα με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση μάσκας για όλη τη διάρκεια του μαθήματος και την χρήση παγουριού! Και από πάνω συκοφαντεί τους μαθητικούς αγώνες, εμπαίζει τους μαθητές κατηγορώντα ς τους πως κάνουν καταλήψεις μόνο για τη χρήση μάσκας και επειδή δεν θέλουν να κάνουν μάθημα αποκρύβοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Το ΕΚΝ στηρίζει και είναι στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών, αυτοί καθορίζουν τις μορφές αγώνα, δεν «κάθονται στα αυγά» τους και παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους γονείς για ένα σχολείο που θα μορφώνει και όχι που θα τους εξοντώνει όλους. Είμαστε στο πλευρό τους, ειδικότερα σήμερα, που εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση ενώ θα έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς, εκείνη πιστή στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της από την μια «κόβει» μια σειρά υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με βιβλία, καθηγητές, δασκάλους, αίθουσες. Ενώ, από την άλλη, τραβάει μέχρις εσχάτων τα όρια πληρότητας, στοιβάζοντας μαθητές και δασκάλους σε χώρους ακατάλληλους, μικρούς με αναλογία μιας καθαρίστρια ανά εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους.

Το δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται! Τα αιτήματα αυτά, τα αγκαλιάζει πλατιά το ταξικό εργατικό κίνημα, γιατί βγαίνουν μέσα από τις ανάγκες κάθε λαϊκής εργατικής οικογένειας. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας απροστάτευτα. Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα ενώνεται με την δική μας και δυναμώνει και ακούγεται.

Απαιτούμε τώρα:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

  • Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων  να ανοίξουν κλειστά σχολεία, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία (για παράδειγμα ΒΕΤΛΑΝΣ).

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές και μαθητικές δραστηριότητες.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια μερίδας διευθυντών και καθηγητών με τραμπουκισμούς και απειλές να σπάσουν τις καταλήψεις και τον δίκαιο αγώνα των μαθητών! Τα αιτήματα τους είναι δίκαια! Ο αγώνας τώρα αρχίζει!

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ!

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων