Εκδηλώσεις Τοπικά

Π. Ε. Ημαθίας: “Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος”

Σχετ: 1. Το με αριθμ. πρωτ. 57467/10-09-2020 (ΑΔΑ:ΩΛΧ146ΜΤΛ6-0ΟΛ) έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις γίνονται για να τονιστούν ιδιαίτερα τα γεγονότα της δραματικής εκείνης περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες από τους Τούρκους.

Διωγμοί που οδήγησαν τους ΄Ελληνες της Μικράς Ασίας στην προσφυγιά.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές της πόλης και ο Λαός, τα Μ.Μ.Ε., τα Προσφυγικά Σωματεία και οι Οργανώσεις.

Τα όσα αφορούν την ιεροτελεστία θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και την τήρηση της τάξης σε όλες τις εκδηλώσεις από την Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας.

Τελετάρχες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων ορίζονται οι: Μαρία Ανδρεάδου και Ιωάννα Γκουτζιλίκα, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας. Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να απευθύνονται μέχρι την Παρασκευή 18/09/2020 και ώρες 8.00΄π.μ. – 14.00΄μ.μ. στα τηλ. 23313 50109 – 23313 50104.

Επισυνάπτεται πρόγραμμα-πρόσκληση των εκδηλώσεων εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Λόγω των μέτρων που  έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι η φετινή εκδήλωση και η κατάθεση στεφάνων θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις (περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (Γενοκτονία Μικρασιατών) 2020_

Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

                                                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων