Παιδεία Πολιτική

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: “Άνοιγμα των σχολείων – Το μεγάλο πείραμα”

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται από σήμερα που ανοίγουν τα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, στους χώρους των σχολείων.

Θα περίμενε βέβαια κανείς ότι αυτή η απόφαση θα ήταν απόρροια μιας συνολικής πολιτικής προστασίας τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και της προσπάθειας για το κατά το δυνατόν συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όμως τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Και αυτό όταν η δραστική μείωση των μαθητών στις τάξεις στο πλαίσιο της αποφυγής συνωστισμού, θεωρείται πανευρωπαϊκά το Νο1 μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του covid-19.

Η αποφυγή συνωστισμού στα σχολεία είναι το βασικό μέτρο πρόληψης που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Μάλιστα για την υλοποίησή του εκεί, διατέθηκαν επιπλέον σχολικές αίθουσες και εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα μεταφοράς, θεσπίστηκε η εκ περιτροπής διδασκαλία και η εξ αποστάσεως διδασκαλία με κοινή βάση λειτουργίας σχολικών τμημάτων με έως 15 μαθητές και όλα αυτά για να επιτευχθεί η απόσταση μεταξύ των μαθητών να είναι 1,5 μέτρο.

Και είναι αντιφατικό και ταυτόχρονα τραγελαφικό ειδικά για το νομό μας από τη μια η Κυβέρνηση να αποφασίζει την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και από την άλλη να επιβάλλει το στρίμωγμα έως και 26 παιδιών σε μια σχολική αίθουσα !

Είναι προφανές ότι η παιδεία και η υγεία του λαού δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος παρόμοιων επιλογών. Μπορεί να μοιράζει αφειδώς χρήματα σε μέσα μαζικής επικοινωνίας και σε δικούς της ανθρώπους, αλλά σε ότι μας αφορά εισπράττουμε αδιαφορία. Διαρκώς επικαλείται την ατομική μας ευθύνη, τις ευθύνες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού. αποποιούμενη των δικών της πολιτικών ευθυνών. Σε άλλους μοιράζει χρήμα, στους μαθητές παγουρίνο και μάσκες.

Επιτέλους η κυβέρνηση αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς, Διευθύνσεις Εκπ/σης, Δήμοι, Περιφέρειες πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση μείωσης των μαθητών ανά τάξη και να μην μετατρέπουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πειραματόζωα ανερμάτιστων  αποφάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΧΙΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων