Πολιτική

Το μήνυμα των εργαζομένων στη ΔΕΘ: “Πληρώσαμε πολλά – Δεν θα πληρώσουμε ξανά”

«Πληρώσαμε πολλά – Δεν θα πληρώσουμε ξανά» το μήνυμα εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών και νέων από τη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ, στη συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και την πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη.

Πίσω από τα πανό των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Επιτροπών Αγώνα, των φορέων του λαϊκού κινήματος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, την κλιμάκωση της οποίας ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρύψει στις δήθεν «φιλολαϊκές» εξαγγελίες από το βήμα του «φόρουμ της ΔΕΘ».

«Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας – Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων – μεταναστών – Να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους» έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας.

Με συνθήματα όπως «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές – Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις – Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «Εργάτη ο δρόμος για να έχεις κατακτήσεις, κυβέρνηση και νόμους να αμφισβητήσεις» και «Την οργάνωση μας και τα Σωματεία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία» τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν μαζικά, διεκδικητικά και ταξικά την πάλη τους για αγώνα ανατροπής και προοπτικής. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τα συνδικάτα και τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου, για να μην πληρώσει ξανά ο λαός τη νέα οικονομική κρίση.

Στη διαδήλωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την δήλωση που ακολουθεί:

«Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα, σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fasttrack διαδικασίες στο κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, όλων των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά πότε με το πρόσχημα της πανδημίας, πότε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα έχει πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες, τεχνολογικές, επιστημονικές δυνατότητες σήμερα, κυρίως έχει έμπειρο, έμψυχο, επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, που μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα αν ο πλούτος της Ελλάδας περάσει και γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ενταγμένη σ’ ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, απελευθερωμένη από ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και δεσμά, με το λαό πραγματικά στην εξουσία του τόπου.

Αυτό το κάλεσμα απευθύνουμε σήμερα, σ’ αυτό το δρόμο καλούμε να παλέψει ο ελληνικός λαός. Δυναμώνοντας, ενισχύοντας το εργατικό-ταξικά προσανατολισμένο- κίνημα, το ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συμπαράταξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων