Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Στηρίζουμε την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν Μαρκούλης και Τροχόπουλος στο ΣτΕ

Με αφορμή την αίτηση ακύρωσης  για ορισμένες διατάξεις του Ν.4623/2019, που κατέθεσαν  ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Προτεραιότητα στον πολίτη” Αντώνης Μαρκούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Τροχόπουλος, η οποία συζητείται σήμερα  στο ΣτΕ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε τον Αύγουστο του 2019 το Ν. 4623 με στόχο να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου 2019 με πραξικοπηματικό τρόπο.

Προσπάθησε  να δημιουργήσει πλασματικές πλειοψηφίες δημιουργώντας εκπροσώπηση δύο ταχυτήτων.

Αυτή η μεθόδευση αλλοίωσε τη βούληση  έτσι όπως εκφράστηκε από τους πολίτες Προέκυψε εκπροσώπηση με την απλή αναλογική  των δημοτικών συμβουλίων και με ενισχυμένη αναλογική η εκπροσώπηση  στις επιτροπές και στα Δ.Σ των νομικών προσώπων των Δήμων.  Με αυτόν τον σκανδαλώδη τρόπο ευνόησε  τις παρατάξεις των δημάρχων, ανατρέποντας μια προοδευτική εξέλιξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το σχέδιο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ΄΄.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ, προβληματισμούς  εξέφρασε ως αναφορά   την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων και η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή των δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι εκτός των άλλων είναι δύο έγκριτοι νομικοί του τόπου μας.

Κάθε ενέργεια που αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως αυτό προκύπτει  από τη θέληση του λαού,  θα μας βρει απέναντι.

Στηρίζουμε  σθεναρά την απλή αναλογική, σε όλες τις εκλογές εθνικές και δημοτικές , γιατί αποτυπώνει καθαρά τη λαϊκή βούληση με δημοκρατικό τρόπο.

Γραφείο τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας