Μια αλλιώτικη παραμονή Δεκαπενταύγουστου στο Σέλι -  Χωρίς Λιτανεία, χωρίς Πανηγύρι

Σήμερα το απόγευμα το Σέλι παρουσίασε μια εικόνα που δεν έχει προηγούμενο. Ένας σχετικά πολύ μικρός αριθμός επισκεπτών σε σκηνικό που δεν θύμιζε με τίποτα παραμονή Δεκαπενταύγουστου.

Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας της Σελιώτισσας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κων/νος Βοργιαζίδης, οι Βουλευτές της Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας, άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και πιστοί που - με ή χωρίς μάσκα- με κάποιες σχετικές αποστάσεις  οριακά γέμισαν την εκκλησία.

Αν συγκρίνει κανείς με προηγούμενες χρονιές στο εσωτερικό, αλλά και στον περίβολο της εκκλησίας η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μικρή.

Η Πλατεία του Σελίου ήταν σχεδόν άδεια και τίποτα δεν θύμιζε πανηγύρι, ενώ τις προηγούμενες χρονιές έσφυζε από κόσμο που γλεντούσε συμμετέχοντας στη μουσική εκδήλωση που οργάνωνε –κάθε χρόνο- ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας.

Οι πάγκοι παιχνιδιών, οι καντίνες –πλην μιας-  και ό,τι άλλο έχει σχέση  με το πανηγύρι απουσίαζαν παντελώς.

Επίσης απουσίαζαν  οι μπάντες των χάλκινων που έδιναν κάθε χρόνο το ρυθμό του πανηγυριού. Γίναμε μάρτυρες αστυνομικών  συστάσεων –ως όφειλαν- σε πενταμελή μπάντα χάλκινων που τους υπενθύμισαν ότι δεν μπορούν να παίξουν αν ο συνολικός αριθμός των ατόμων ξεπερνά τους εννιά.

Τέλος, όπως μας είπαν παλιοί Σελιώτες τέτοια εικόνα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, το Σέλι δεν παρουσίασε ποτέ, ακόμη και όταν ο καιρός –ας μην ξεχνάμε τα 1500 μέτρα υψόμετρο-  ήταν πολύ άσχημος.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο Σέλι το 2018

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31859 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

1 Comment

  1. Mama
    Αύγουστος 15, 12:19 Reply
    Λυπάμαι πολύ μα οι αποστάσεις τηρήθηκαν. Μόνο εκεί που υπήρχαν κάμερες διότι στα χωριά του νομού οι εκκλησίες ήταν κατάμεστες από κόσμο που δεν φορούσε μάσκα και κοινωνούσε απροκάλυπτα ! Κρίμα, τι να πω....

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια