Απόψεις Κορωνοϊός

“Μύκονος: Εφιάλτης στο ξενοδοχείο Covid-19” γράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

Οι περιπέτειες του Giorgio Psacharopoulo οφείλονται στην ευσυνειδησία του. Στη Μύκονο όπου έκανε τις διακοπές του, αισθάνθηκε να του ανεβαίνει ο πυρετός. Και για αυτό, πριν ξεκινήσει για τη Σίφνο, όπου θα έβλεπε κάποιους συγγενείς του μεγαλύτερης ηλικίας, ο 44χρονος Ιταλός αποφάσισε να κάνει τεστ σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο της Μυκόνου.

Την Τετάρτη, το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό και ο ελληνικής καταγωγής Giorgio ρώτησε ξανά τους Έλληνες συγγενείς του τι θα έπρεπε να κάνει. Με τη σειρά τους, οι τελευταίοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες, χωρίς επιτυχία. Έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν έχουν βελτιώσει ούτε την τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Ο ένας ανεύθυνο-υπεύθυνος παρέπεμπε στον άλλο και μετά από ώρες, απαυδισμένη, η ξαδέλφη του κατάφερε να επικοινωνήσει με στέλεχος της πολιτικής προστασίας. Τελικώς προχθές Τετάρτη το απόγευμα, ο Giorgio βρέθηκε σε ένα ειδικό ξενοδοχείο covid-19, στο Καλό Λιβάδι. Και εκεί τα είδε όλα.

«Είμαι ένα είδος κρατούμενου», λέει στο Tvxs. «Κανείς δεν με πληροφόρησε για το που πάω, πόσο θα μείνω και τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κανείς δεν μου είπε απολύτως τίποτα και το ίδιο προφανώς συμβαίνει και με τους άλλους που βρίσκονται εδώ». Τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν φροντίσει για ένα φυλλάδιο για τα ειδικά covid ξενοδοχεία με οδηγίες και προφανώς δεν υπάρχει γιατρός. «Γιατρός δεν με έχει δει, ούτε μου έχει μιλήσει και είναι ο μάνατζερ του ξενοδοχείου που περνάει τρεις φορές τη μέρα και του δίνω ένα χαρτί με τη θερμοκρασία μου. Το δωμάτιο έχει παράθυρο αλλά δεν έχει ούτε ένα μικρό γραφείο για να δουλέψω. Αναγκάζομαι να είμαι όλη την ώρα ξαπλωμένος στο κρεβάτι, παρότι αισθάνομαι καλά και η θερμοκρασία μου είναι τώρα σε κανονικά επίπεδα. Έρχονται 3 φορές τη μέρα και μας δίνουν φαγητό που είναι καλό, αλλά όταν πείνασα και θέλησα να παραγγείλω μια πίτσα δεν μου το επέτρεψαν».

Ο Giorgio, που αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, άρχισε να φοβάται ότι τα φάρμακα του θα τελειώσουν. Δεν υπέφερε πια από πυρετό, αλλά από αυξανόμενο άγχος. Οι προσπάθειες του ίδιου και των συγγενών του να έρθουν σε επαφή με κάποιο γιατρό και να μάθουν τι πρόκειται να γίνει, έπεφταν στο κενό, σχεδόν για 30 ώρες. Τελικώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, κατάφερε να βρει μόνος του το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου και να μιλήσει με γιατρό που τον διαβεβαίωσε, με πολύ ευγενικό τρόπο όπως λέει, ότι θα τον εξετάσουν ξανά και ότι έχει το δικαίωμα να υποβληθεί σε νέο τεστ, το οποίο ελπίζει να είναι αρνητικό. Για την κατάσταση στη Μύκονο, τις κοινωνικές συναναστροφές και τις προοπτικές της εξάπλωσης της νόσου, είναι λιγότερο αισιόδοξος. Για την πολυδιαφημισμένη προετοιμασία της χώρας, καλύτερα να μη γίνεται λόγος.

tvxs.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων