Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ για τις αποκαλύψεις της Καθημερινής σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι

Οι αποκαλύψεις της Καθημερινής είναι πραγματικά σοκαριστικές και επειδή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει περάσει πολλά -ειδικά την τελευταία δεκαετία- είναι σημαντικό να αναδεικνύονται ειδήσεις και ρεπορτάζ που ρίχνουν πραγματικό φως σε σκοτεινές στιγμές που σημάδεψαν την πατρίδα μας. Τα γεγονότα που ζήσαμε στην τραγωδία στο Μάτι είναι πράγματι μια μαύρη στιγμή για τη χώρα μας. Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που όλοι κουβαλάμε μέσα μας και ακόμη δεν έχουμε αναλύσει και βρει τις αιτίες της τραγωδίας αυτής, οι οποίες πρέπει να φωτιστούν άπλετα, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μάθουν ποιος/οι πραγματικά ευθύνονται για τις 102 ζωές που θρηνήσαμε και ζητούν δικαίωση.

Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει όμως με σαφήνεια να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν δικαιούται κανένας να επεμβαίνει στην δουλειά των εμπειρογνωμόνων και στην δουλειά της δικαιοσύνης είτε είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση.

Η ανευθυνότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που θα τους ακολουθεί για πάντα.

Θυμόμαστε όλοι την θλιβερή εκείνη εικόνα του κ. Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, και τον μετέπειτα τρόπο, την απίστευτη ανευθυνότητα με την οποία κινήθηκε η τότε κυβέρνησή του.

Θυμόμαστε όλοι ότι εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν καμία κριτική, είτε από δημοσιογράφους, είτε από την αντιπολίτευση και λειτουργούσε με υπεροψία και αλαζονεία.

Επίσης όλοι θυμόμαστε, δυστυχώς, τι ειπώθηκε από μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο και πως αντιμετώπιζαν τη δικαιοσύνη και τις προκύπτουσες ευθύνες τους.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή εδώ μιλάμε για μια απόπειρα ωμής παρέμβασης σε μια έρευνα που θα φωτίσει μια σκοτεινή στιγμή της νεοελληνικής μας ιστορίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουμε και ευελπιστούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη εις βάθος και απόδοση ευθυνών κυρίως για τις 102 ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα και με βάρβαρο τρόπο.

Χρειάζεται άμεσα η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη δουλειά της και φυσικά να δούμε αν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση. Είναι προφανές πως στην τραγωδία στο Μάτι κυριάρχησε η ανευθυνότητα και η παντελής έλλειψη προετοιμασίας από τους αρμόδιους και η εγκληματική ασχετοσύνη διοίκησης και διαχείρισης κρίσης από το πολιτικό προσωπικό.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας