Περιβάλλον

Η φωτογραφία των 120.000 δολαρίων – Μια φάλαινα κοιμάται δίπλα στο μικρό της

Η Τζασμίν Κάρεϊ κέρδισε το μεγάλο βραβείο σε φωτογραφικό διαγωνισμό με αυτό το «κλικ»

Όταν η Τζασμίν Κάρεϊ τράβηξε αυτή τη μαγευτική φωτογραφία- μια φάλαινα και το μικρό της- πιθανότατα δεν σκεφτόταν ότι θα της απέφερε 120.000 δολάρια.

Χάρη σε αυτό το «κλικ» η φωτογράφος από την Αυστραλία κέρδισε 120.000 δολάρια, το χρηματικό έπαθλο για το Hamdan International Photography. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό φωτογραφίας, που θεσπίστηκε το 2011, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα διάδοχου του Ντουμπάι, σεΐχη Χαμντάν μπιν Ρασίντ μπιν Μοχάμεντ αλ Μακτούμ.

Η επιτροπή επέλεξε την Κάρεϊ για το πρώτο βραβείο γιατί «κατέγραψε μια δυνατή και εκπληκτική στιγμή, μια μεγάπτερη φάλαινα που κοιμάται δίπλα στο 2 εβδομάδων μικρό της», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η ίδια περιέγραψε πώς τράβηξε τη φωτογραφία, στη νησιωτική χώρα Τόνγκα, όταν είδε τη φάλαινα με το μικρό της, κατά τη διάρκεια βόλτας με τουριστικό σκάφος. «Ξεκουραζόταν αγγελικά, σε τέλεια κάθετη θέση.

Φαινόταν τόσο ευάλωτη, αλλά παρόλα αυτά χαλαρή», ανέφερε για τη φάλαινα, ενώ το μικρό της «προσεκτικά για να μην ξυπνήσει τη μητέρα την έτριβε τόσο απαλά στο ρύγχος και την κοιλιά».

banner-article

Ροη ειδήσεων