Νάουσα Περιβάλλον

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας στην κορυφή «Άγιο Πνεύμα» – Όχι ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μέλη της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Νάουσας ανέβηκαν στο Άγιο Πνεύμα και ανάρτησαν πανό, διατρανώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο και στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η ενέργεια, όπως και το νερό, είναι κοινωνικό αγαθό. Και σαν τέτοιο, θα πρέπει να είναι δημόσιο και προσιτό, ώστε να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, πειθαρχώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ, έκαναν και κάνουν τα πάντα, ώστε ο ενεργειακός πλούτος της χώρας μας να περάσει σε μονοπωλιακούς ομίλους. Λύση, υπέρ του λαού, δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς σύγκρουση μ’ αυτές τις πολιτικές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η μόνη δύναμη, που διαχρονικά και σταθερά, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, είτε αυτή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές είτε όχι. Κι αυτό, γιατί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, σημαίνει: α) πανάκριβο ρεύμα, άρα ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά και β) ανυπολόγιστες και ανεπανόρθωτες καταστροφές για το περιβάλλον, όπως θα συμβεί και στην περίπτωση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας