Κοινωνία Τοπικά

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας  για τη ρύθμιση φόρου εισοδήματος αναδρομικών  

           

      Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν .Ημαθίας, ενημερώνει τα μέλη του και όχι μόνο, ότι ψηφίστηκε άρθρο που αφορά το φόρο εισοδήματος και τις προσαυξήσεις των αναδρομικών.

Με το άρθρο αυτό δόθηκε παράταση, για την κατάθεση συμπληρωματικών δηλώσεων μέχρι 31 Ιουλίου 2020, οι οποίες θα κατατεθούν στην Εφορία.

Όσοι πήραν αναδρομικά από το 2013 έως 31-12-2019 και ειδοποιήθηκαν να καταβάλουν φόρο εισοδήματος και μάλιστα με προσαυξήσεις, θα πρέπει να απευθυνθούν στον  e ΕΦΚΑ (Γεν. Λογιστήριο, Δ/νση  Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου και ΕΤΕΑ ΕΠ) για την έκδοση βεβαίωσης συντάξιμων αποδοχών, για κάθε έτος που θα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς φόρος. Θα χρειαστούν για τη συμπληρωματική σας δήλωση.

Στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Π.Υ. βρίσκονται αναρτημένες όλες οι φορολογικές βεβαιώσεις των ετών από  2013 έως και 31-12-2018, στις οποίες αναγράφονται αναλυτικά και τα τυχόν αναδρομικά.

Τις βεβαιώσεις αυτές μπορείτε να τις εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας  taxisnet, μέσω της επιλογής ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και στη συνέχεια Βεβαιώσεις Καταβληθέντων Μερισμάτων ετών 2013 έως 2018. Στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Π.Υ. https://www.mtpy.gr/2020/01/09 anadromika-2013/.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων