Αυστηρή κριτική από τη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού: "Λάθος χειρισμοί για τον κορωνοϊό - Αναγκαίες νέες παρεμβάσεις" (video)

Αυστηρή κριτική στον τρόπο την αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησε, μιλώντας στο Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και ότι πρέπει να ληφθούν νέες πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για να αποτραπεί νέο κύμα της επιδημίας.

Όπως ανέφερε η κ. Λινού, η χαλαρότητα των πολιτών και η συναίσθηση ότι έχει λήξει ο συναγερμός για την πανδημία του κοροναϊού αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και πως δεν μεταφέρθηκε σωστά το μήνυμα στους πολίτες για την ατομική ευθύνη.

«Πρέπει να υπάρξει νέα παρέμβαση, είτε από την Πολιτεία είτε από άλλους φορείς, ώστε να καταλάβουν όλοι τον κίνδυνο που υπάρχει» τόνισε η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει η διασκέδαση των νέων να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των συνανθρώπων τους.

«Θα πρέπει να έχουν όλοι την αίσθηση του κινδύνου και να προστατεύονται, όπως θα έκαναν πχ από έναν κεραυνό» σημείωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας πως θα έπρεπε να έχει γίνει μια κοινωνική έρευνα με εργαζομένους διαφόρων κλάδων, ούτως ώστε να βρεθεί ο τρόπος να μεταφερθούν τα αναγκαία μηνύματα στους πολίτες.

Για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, η κυρία Λινού σημείωσε ότι είναι αρκετά και ότι το γεγονός ότι είναι σε όλη τη χώρα προκαλεί ανησυχία, τονίζοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις – όπως της Θράκης – είναι απαραίτητη μια νέα παρέμβαση. «Έχουμε χρόνο για να περιορίσουμε εκ νέου την πανδημία» κατέληξε η Αθηνά Λινού.

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 36778 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια