Πολιτισμός

“Το Θεσσαλικό Θέατρο ανθίζει” – Αναφορά της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Κυριακής Σπανού σε άρθρο του Γιάννη Καμπούρη

Από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θέατρου, Κυριακή Σπανού, πήραμε την επιστολή – αναφορά σε άρθρο του πρώην Διευθυντή  της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Γιάννη Καμπούρη, την οποία  και παραθέτουμε. Επίσης, συνημμένα η κ. Σπανού μάς έστειλε δυο video από τις περσινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Θεάτρου, καθώς και τον καλλιτεχνικό απολογισμό του 2019.

———————

Αγαπητέ  αρχισυντάκτη της Φαρέτρας. Στο άρθρο της 4ης Ιουνίου για το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ ο αρθρογράφος κος Γιάννης Καμπούρης έγραψε ότι το Θεσσαλικό Θέατρο “φυτοζωεί”.

Επειδή φαντάζομαι ότι έγινε από άγνοια και όχι από πρόθεση παραπληροφόρησης, θέλω να σας ενημερώσω – και παρακαλώ να διορθωθεί η αναφορά – ότι τα δυο χρόνια που είμαι Καλλιτεχνική Διευθύντρια το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ έχει ‘οχι μόνο ανθίσει εξαιρετικά με σπουδαίες δικές του παραγωγές και όχι δανεικές (σας παραθέτω τον περσινό καλλιτεχνικό απολογισμό ) αλλά ήδη η παρουσία του έχει γίνει αντιληπτή και στο εξωτερικό.

Πέρσι με την παράσταση ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ που αναφέρεται στους αγώνες του Κάμπου μας πήραμε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βουθρωτού (Αλβανία) καθώς και στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Ανόι 2019 (Βιετνάμ- Οκτώβριος 2019) που γίνεται κάθε 4 χρόνια όπου και βραβευτήκαμε με 5 βραβεία υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Είμαστε το μόνο ΔΗΠΕΘΕ που τιμήσαμε την επέτειο του έτους Μελίνα Μερκούρη  ανεβάζοντας το χειμώνα 2019-20 τη ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ του Ι. Καμπανέλλη. Λειτουργούμε ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΚΗΝΗ με μεγάλη επιτυχία.

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας στο σαιτ¨www.thessaliko-theatre.gr

Παρακαλώ να επανορθωθούν οι πληροφορίες

———————–

Σημείωση Φαρέτρας: Το άρθρο του Γιάννη Καμπούρη μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

——————————————–

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας