Κοινωνία Περιβάλλον

Η Πίνδος κατεδαφίζεται: Εργασίες για ΝΕΟ αιολικό εργοστάσιο εντός περιοχής NATURA!

Η ισοπέδωση της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας για χάρη της «πράσινης ανάπτυξης», πλέον προχωρά με άπιαστους ρυθμούς, και οι εμπλεκόμενες εταιρίες μαζί με τους εργολάβους φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς απολύτως κανέναν δισταγμό, καθώς δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό εμπόδιο μπροστά τους. Τα κέρδη τους από αυτή τη μπίζνα είναι τόσα, που φτάνουν όχι μόνο να χορτάσουν οι ίδιοι, αλλά περισσεύουν ώστε ένα μερίδιο να μοιραστεί και σε όλους όσους βρεθούν στον δρόμο τους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο τους.

Κρατικοδίαιτα λαμόγια – «επιχειρηματίες» που ζουν από & για επιδοτήσεις, σε συνεργασία με ξεπουλημένους ντόπιους εργολάβους οι οποίοι είναι αποφασισμένοι με τις μπουλντόζες τους να κατεδαφίσουν τον ίδιο τους τον τόπο για ένα μεροκάματο, παίρνουν σβάρνα τα βουνά και τα νησιά της χώρας βάζοντας ανεμογεννήτριες σε κάθε κορυφή, για… «το καλό του πλανήτη»! Λες και κάποιος μας έπεισε 100% ότι μια Ελλάδα γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε κάθε σπιθαμή της, είναι ικανή να φέρει την διαφορά και παράλληλα να εχει θετικά αποτελέσματα για περιβάλλον & οικονομία.

Πίνδος, Φεβρουάριος 2020

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ «ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΒΑΡΝΑ» ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Η περίπτωση των ισοπεδωμένων πλέον βουνών του Βάλτου, φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση της γενικής αυτής κατάστασης. Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση βρωμάει υπερβολικά και έχει κάτι το άκρως εξοργιστικό, πέραν του μυστήριου που ακόμα πλανάται γύρω από το ποιός τελικά είναι ο «επενδυτής» που ισοπέδωσε και συνεχίζει ακάθεκτος να ισοπεδώνει αυτά τα ξεχασμένα βουνά…

Όλα δείχνουν ότι ολόκληρη αυτή η εκτενής οροσειρά που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί τμήμα της Πίνδου, έχει μπει μεθοδευμένα στο στόχαστρο ύπουλων ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν βαλθεί να την μετατρέψουν από φυσικό περιβάλλον-δημόσια γη (και προστατευόμενη περιοχή), σε ιδιοκτησία τους (και απέραντο εργοτάξιο!), μια για πάντα.

Πίνδος, Φεβρουάριος 2020
Πίνδος, Φεβρουάριος 2020

aiolikastinaitoloakarnania

banner-article

Ροη ειδήσεων