Αγροτικά Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει εργάτες και αγρότες”

Σημαδεύουμε σωστά, παλεύουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξαθλιώνει εργάτες και αγρότες και μας βάζει να μαλώνουμε μεταξύ μας.

Μάης 2020

Επιδιώκουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, παλεύουμε για την επιβίωση μας, για ζωή με δικαιώματα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ξένοι και έλληνες εργάτες γης, γιατί όλοι μας δουλεύουμε σε σκληρές συνθήκες, για λίγους μήνες το χρόνο και με τα λιγοστά και πενιχρά μεροκάματά μας αγκομαχούμε να τα βγάλουμε πέρα.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους μικρούς αγρότες, που με τις άθλιες τιμές των προϊόντων που παράγουν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους. Παλεύουν για κατώτερες εγγυημένες τιμές, φθηνό πετρέλαιο, κατάργηση του εμπάργκο κλπ.

Εργάτες και φτωχοί αγρότες είμαστε αντιμέτωποι με την απληρωσιά και την ανασφάλεια, οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις συσκευασίας – μεταποίησης, οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες, γιατί διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τους εξασφαλίζουν πάμφθηνα προϊόντα και τζάμπα εργάτες.

Εργάτες – αγρότες «βράζουμε» στο ίδιο καζάνι, δίνουμε μαζί τη μάχη.

Αυτό το διάστημα βρίσκονται στην περιοχή μας εκατοντάδες αλβανοί, μετακλητοί εργάτες γης για τρεις μήνες δουλειά. Στην περιοχή μας υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορεί να εξασφαλιστεί η διαμονή, σίτιση, ψυχαγωγία. Υπάρχει χώρος που μπορεί να προετοιμαστεί, αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Διεκδικούμε:

  • Όχι στην ανασφάλιστη – μαύρη εργασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να εξασφαλίζεται χρόνος για ανάπαυση κυρίως σε συνθήκες καύσωνα.

  • Ένταξη στον ΟΓΑ, στο εργόσημο και να συνοδεύεται με πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους

  • Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με όλες τις χώρες των μεταναστών για τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

  • 30 ευρώ κατώτερο ημερομίσθιο για όλους.

  • Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για όσο μείνουν οι μετακλητοί εργάτες γης.

  • Έλεγχος από γιατρό εργασίας, ενίσχυση των δομών υγείας.

  • Μέριμνα για τα παιδιά των μετακλητών, δωρεάν πρόσβαση σε βρεφικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία για εμβολιασμούς κλπ.

  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος. Σε περίπτωση αναγκαστικής καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης να μην χαθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Το νέο μας ραντεβού είναι την Τρίτη 9 Ιούνη, 8:30μ.μ. στην Πλατεία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων