Βέροια Παιδεία

Εκπαιδευτικοί και γονείς της Ημαθίας σε νέα κινητοποίηση – ενημέρωση για το Πολυνομοσχέδιο μέσω της Τεχνολογίας  

Στο πνεύμα της ενημέρωσης και της κινητοποίησης του κόσμου ενόψει του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, εκπαιδευτικοί και γονείς οργάνωσαν και πάλι δράση, μετά το συλλαλητήριο και την πορεία της περασμένης Δευτέρας, αυτήν τη φορά με διαδικτυακή ενημέρωση. Διοργανωτές της ενημέρωσης ήταν πάλι οι φορείς:

ΕΛΜΕ Ημαθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νάουσας και Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας.

Στην οθόνη που στήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου μίλησαν μέσω  Skype ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Μαυρογιώργος και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Αυγητίδου.

Με κεντρικό πυρήνα της τοποθέτησής του ο Γιώργος Μαυρογιώργος τη φράση «είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση» έδωσε τους κινδύνους που εγκυμονεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία, τονίζοντας όμως ότι και ένα ψηφισμένο νομοσχέδιο μπορεί αργότερα να ανατραπεί, όπως έγινε παλιότερα με τον Νόμο Αρσένη, αν υπάρχει αντίδραση από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλύοντας περισσότερο η Σοφία Αυγητίδου το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του, συμπλήρωσε την εικόνα που σχηματίστηκε γι’αυτό με μεγαλύτερη ακόμη πληρότητα. Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας