Απ. Βεσυρόπουλος: «Νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία με τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης»

 Δελτίο Τύπου

 Την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση των ΠΝΠ, που περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε το 2021 σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για να επανασχεδιάσουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας. Να κάνουμε την οικονομία μας περισσότερο ανταγωνιστική και λιγότερο ευάλωτη» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην αξιοποίηση των 32 δις ευρώ που αναλογούν στη χώρα μας, με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε την μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων από το 24% στο 13% αλλά και στον καφέ, στα αναψυκτικά και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Βεσυρόπουλος έδωσε έμφαση σε ευνοϊκά μέτρα, όπως η επέκταση των οικονομικών ενισχύσεων και σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, η τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και η επέκταση της ρύθμισης για την έκπτωση ποσοστού 25% στις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Τόνισε ότι επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο, η μείωση κατά 40% των ενοικίων για επαγγελματικές μισθώσεις σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, μισθώσεις πρώτης κατοικίας των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας αλλά και των μισθώσεων της φοιτητικής κατοικίας για τα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων αυτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας ότι δε θα υπάρξει φορολόγηση το 2021 των ιδιοκτητών ακινήτων για ποσά που δεν εισπράχθηκαν λόγω της μείωσης των ενοικίων. Αναφέρθηκε επίσης στην έκπτωση ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών που ίσχυσε η μείωση, δηλαδή η έκπτωση φόρου ουσιαστικά αφορά στην εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων εντός του 2020, όπως για παράδειγμα του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δοθεί και παράταση στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων, καθώς και αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

«Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν ενοχληθεί από τα αυξημένα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο υγειονομικό πεδίο αλλά και στο πεδίο της οικονομίας. Το δικό μας πρόταγμα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. Να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας το νήμα της ανάπτυξης, να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44981 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια