Βέροια Ρεπορτάζ

Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου: “Τα μαγαζιά άνοιξαν, ο Εμπορικός Κόσμος όμως αντιμετωπίζει προβλήματα”

Με ανοιχτή την Αγορά εδώ και δεκαπέντε μέρες η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, μιλά στη Φαρέτρα για την κίνηση των μαγαζιών, τις ελπίδες, τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα του Εμπορικού Κόσμου.

Η κίνηση των μαγαζιών:

Η πρώτη εβδομάδα ήταν καλή, βγήκε ο κόσμος ψώνισε – μην ξεχνάμε και την ψυχολογία του μέσα στην καραντινα, που τον οδήγησε να βγει και να ξαναζήσει φυσιολόγικά –  τη δεύτερη όμως εβδομάδα δυστυχώς η κίνηση έπεσε. Η τρίτη εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα και είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Η μειωμένη κίνηση οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για το καταναλωτικό κοινό.

Πιστεύω όμως ότι το φαινόμενο οφείλεται και στο ότι δεν άνοιξαν όλες οι κοινωνικές αλλά και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όταν δε γίνονται γάμοι ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, αν δεν επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα, δεν είναι δυνατόν να βρούμε τους ρυθμούς μας στις πωλήσεις.

Οι ελπίδες των εκπτώσεων:

Οι εκπτώσεις βέβαια δημιουργουν σε όλους μας ελπίδες, αν και άρχισαν ήδη προσφορές σε πολλά μαγαζιά. Οι συνάδελφοι έχουν μεγάλο πρόβλημα, γιατί όσα είχαν προμηθευτεί για το Πάσχα μείναν απούλητα. Επιτρέπονται, λοιπόν, οι προσφορές και είναι στην κρίση κάθε καταστηματάρχη να κάνει χρήση τους.

Υποχρεώσεις και αιτήματα του Εμπορικού Κόσμου:

Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και ζητάμε τη βοήθεια του Κράτους, για να ανταπεξέλθουμε. Ζητάμε να μεριμνήσει για τα ενοίκια, όχι όμως εις βάρος των ιδιοκτητών. Να υπάρξει και ρύθμιση για τους ιδικτήτες. Ήταν καλό για μας το 40%, αν και θα θέλαμε μεγαλύτερη μείωση για τους δύο μήνες που ήμασταν κλειστά, πιστεύω όμως πως τα μέτρα θα έπρεπε να είναι οριζόντια. Μα μην παίρνονται μέτρα εις βάρος κάποιου άλλου κλάδου.

Θέλω να επισημάνω κλείνοντας πως πάνω στο Εμπόριο δεν έσκυψε κανείς. Ακούμε συνέχεια για την Εστίαση και τον Τουρισμό. Το δικό μας πλήγμα όμως ήταν πολύ μεγάλο. Γεμίσαμε τα μαγαζιά μας για το Πάσχα και έμειναν όλα απούλητα. Ο κλάδος μας δεν αντιμετωπίστηκε με το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ασφαλιστικές εισφορές, λοιπόν, και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Γιατί, αν ένα μαγαζί δεν πάει καλά, το πρώτο που θα κάνει είναι να απολύσει τον υπάλληλο. Οι θέσεις εργασίας πρέπει να διασφαλιστούν από το Κράτος.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας