Παιδεία

Πανελληνία Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων: “Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η νέα αντιεκπαιδευτική τροπολογία!”

Μία αιφνιδιαστική τροπολογία κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία προβλέπει τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της δια ζώσης διδασκαλίας. Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη νέα αυτή αντιεκπαιδευτική μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας.

Η παραπάνω τροπολογία σε καμία περίπτωση δεν προάγει την ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών οι οποίοι δε δύνανται να παρακολουθήσουν το μάθημα στην τάξη. Η ορθά, κεντρικά και επιστημονικά δομημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και η επικουρική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με την  υποστήριξη της πολιτείας είναι μία εντελώς διαφορετική μέθοδος από την άκρως αντιπαιδαγωγική τακτική της καταγραφής μαθημάτων.

Η τάξη συνίσταται στη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών, στην καλλιέργεια κοινωνικών σχέσεων αλλά και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, στη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, στην εύρεση και ανάλογη προσαρμογή μεθόδων για την κατανόηση και εμπέδωση τόσο του διδασκόμενου αντικειμένου όσο και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Ο εκπαιδευτικός στόχος της ανάπτυξης της προσωπικότητας νέων ανθρώπων οι οποίοι θα διαθέτουν κριτική σκέψη και γνώσεις δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με τη μηχανική καταγραφή μαθημάτων και την ύποπτη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι γονείς δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το ζωντανό κύτταρο της τάξης σε τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν την καταστρατήγηση του δικαιώματός τους στην ελεύθερη έκφραση και ουσιαστική εκπαίδευση.

Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η νέα αντιεκπαιδευτική τροπολογία!

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας