Απόψεις Βέροια

“Τσιμέντο να γίνουν, λοιπόν, κ. Γουλτίδη …” γράφει ο Γιάννης Καμπούρης

Γιάννης Καμπούρης

Με τη λήξη της καραντίνας αντιπολιτευτικός οίστρος κατέλαβε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γουλτίδη και δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου μαζί του, αν η δημοσίευση του δεν μου προκαλούσε κάποια ερωτηματικά και απορίες.

Αρχικά ξεκαθαρίζω ότι οι επικρίσεις του προς το δήμαρχο δεν με απασχολούν, με απασχολεί όμως η αποστροφή του προς τον πολιτισμό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν … πως στην ευχή πέρασε τις μέρες της καραντίνας στο σπίτι του … δεν άκουσε μουσική, δεν είδε καμιά ταινία, δεν διάβασε κανένα βιβλίο … μα τι έκανε όλη μέρα ; Γιατί αν έκανε κάτι από όλα αυτά, τότε από που η “απέχθεια” του προς τους δημιουργούς.

Συγνώμη … ξέχασα την τηλεόραση … αυτή την θαυμάσια εναλλακτική και κυρίως δημιουργική απασχόλησή μας!

Σε μια εποχή που οι δημιουργοί στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά στο κατώφλι της ένδειας και όλοι μας προσπαθούμε να
εισφέρουμε στον αγώνα για να μην “πεθάνει” ο πολιτισμός στη χώρα που ουσιαστικά γεννήθηκε, έρχεται ο κ. Γουλτίδης και μας λέει ευθέως … άστε τον να πεθάνει!

Γιατί όπως μας λέει, ο δήμος σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις … ναι καλά διαβάζετε, τα χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τους δημιουργούς είναι σπατάλη… οπότε τέρμα εύηχη, τέρμα τα φεστιβάλ, τέρμα όλα τα δήθεν και τα τζάμπα… και αν κάποιος “γουστάρει” τόσο πολύ πολιτισμό, να ψάξει αλλού, να πληρώσει για να πάει να δει ή να ακούσει … ακούς εκεί ανοικτές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους δημότες.

Και με την ευκαιρία θα ήθελα να μας πει ποιες κατά την κρίση του είναι οι “ειλικρινείς” πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αντίθεση με τις δήθεν.

Αλλά και με την ιστορία δεν τον βλέπω να τα πηγαίνει καλά … η βία στις ρωμαϊκές φιέστες ήταν το απότοκο της λογικής τους… και να του πω ότι δεν υπνώτιζαν καθόλου, το αντίθετο … μονομαχίες, μάχες με άγρια θηρία, και τόσα άλλα ανάλογου περιεχομένου πόνταραν στο “φόβο του υπηκόου” … περνούσε στο υποσυνείδητο των ρωμαίων ότι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στήθηκε πάνω στη βία τόσο στο εσωτερικό της όσο και προς τους τρίτους, με τη βία υπήρχε και
διαιωνιζόταν και με τη βία την υπερασπιζόταν … η βίος και η πολιτεία των ρωμαίων αυτοκρατόρων διδάσκει πολλά πάνω σε αυτό … και πάλι καλά που δεν παραλλήλισε το Χώρο Τεχνών με το Κολοσσαίο !

Και που καταλήγει κοντολογίς – το είπε και στο δημοτικό συμβούλιο – τα χρήματα από τον πολιτισμό να πάνε στο τεχνικό
πρόγραμμα … τσιμέντο να γίνουν δηλαδή !

Μάλιστα… αν βουλώσουμε δηλαδή όλες τις τρύπες, αν κλείσουμε όλες τις λακκούβες και αν ασφαλτοστρώσουμε όλους τους δρόμους, θα ζούμε στην ιδανική πόλη !!!

Αλλά η “σωτηρία” της ψυχής κ. Γουλτίδη είναι πολύ μεγάλο πράγμα και δεν έχει ανάγκη από τσιμέντο και άσφαλτο … μακάρι να ήταν τόσο απλά.

Και αν θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση, γιατί δεν ασχολείσαι λχ με την ιστορία του φυσικού αερίου στη Βέροια, που είναι
στην επικαιρότητα και είναι τόσο σοβαρό ζήτημα και έχει να κάνει με το μέλλον μας… αντίθετα βλέπω μπαλωθιές εδώ και εκεί και σαματά χωρίς περιεχόμενο … λίγο επιλεκτικό σε βλέπω στην αντιπολίτευση σου.

Άντε και με το καλό να βρεθούμε και σε καμιά πλατεία… μη φοβάσαι δεν θα πάμε για αγώνες, αλλά να ακούσουμε κανένα
τραγουδάκι μπας και σου αλλάξουμε γνώμη … αυτά προς το παρόν!

Φιλικά, Γιάννης Καμπούρης

Βέροια 12.5.2020

banner-article

Ροη ειδήσεων