Αθλητικά Βέροια

Οριστικό τέλος στα Εθνικά πρωταθλήματα, μία ακόμη χρονιά που οι Αετοί Βέροιας πετυχαίνουν τον στόχο τους!

Και ενώ συμπληρώνουμε 50 ημέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ΕΟΚ απέστειλε πριν λίγο έγγραφο στις ομάδες με το οποίο ενημερώνει για τη λήξη της φετινής περιόδου.

Όσον αφορά το πώς θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα, το πιθανότερο σενάριο είναι πως δεν θα υποβιβαστεί φέτος καμία ομάδα, ενώ θα προβιβαστούν κανονικά όσες πρέπει να προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία με βάση τη βαθμολογία κατά τη στιγμή της διακοπής. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη σεζόν θα πρέπει να γίνει προσωρινή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, δηλαδή διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερες ομάδες και περισσότερους υποβιβασμούς ώστε σε βάθος ενός ή δύο ετών οι εθνικές κατηγορίες να επανέλθουν στη σημερινή μορφή τους.

Το πώς ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά, θα το μάθουμε με την ανακοίνωση της ΕΟΚ τις προσεχείς ημέρες, αφού επικυρωθούν οι βαθμολογίες.

Όπως είναι φανερό, οι Αετοί Βέροιας ανανεώνουν την παρουσία τους για ακόμη έναν χρόνο στη Γ Εθνική (στην παρθενική τους συμμετοχή σε εθνική κατηγορία), έχοντας μια σημαντική ωστόσο εμπειρία που θα μετρήσει σε μεγάλο βαθμό στον προγραμματισμό του ερχόμενου καλοκαιριού.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι η ομάδα μας πριν τη διακοπή βρισκόταν στην 9η θέση (δύο θέσεις πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού) με 23 βαθμούς και εκ των πραγμάτων ήταν στο χέρι της να παραμείνει (αγωνιστικά) στην κατηγορία. Απλά η διακοπή του πρωταθλήματος και το οριστικό φινάλε, μας επιτρέπει να πανηγυρίσουμε την επίτευξη (για μια ακόμη χρονιά) του αρχικού μας στόχου και να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και χωρίς (ευχή όλων φανταζόμαστε…) ένα δεύτερο “κύμα” της πανδημίας….

το σχετικό έγγραφο :

banner-article

Ροη ειδήσεων