Απόψεις Κορωνοϊός Κόσμος

Κορονοϊός – Παρίσι: “Tης μάσκας το ανάγνωσμα και το αύριο που περιμένει” γράφει η Μαρία Δεναξά

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Maria Denaxa

Οι μάσκες δεν ήταν είδος προς εξαφάνιση όλο αυτό το διάστημα που πολίτες και γιατροί στην Ευρώπη, έδιναν μάχη κατά του κορωνοϊού και πολλοί πέθαιναν καθώς δεν είχαν την κατάλληλη προστασία για να προφυλαχθούν ή για να τον αντιμετωπίσουν.

Όλοι μας πιστέψαμε το αφήγημα για τον παγκόσμιο πόλεμο της μάσκας και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που υποτίθεται κατέβαλαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να τις εξασφαλίσουν.

Το ίδιο διάστημα πανίσχυροι επιχειρηματίες στη Γαλλία, απ αυτούς που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα και μπαινοβγαίνουν στο Ελιζέ, όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος, εξασφάλιζαν και αποθήκευαν για την επόμενη μέρα εκατομμύρια μάσκες και προετοιμάζονται να τις διαθέσουν -με το αζημίωτο φυσικά- στην αγορά από τη Δευτέρα, παρόλο που κόσμος έχασε τη δουλειά του, του πετσόκοψαν τον μισθό, είναι με αναστολή σύμβασης, εκ περιτροπής εργασία και κάθε είδους εργασιακή διαστροφή… Όσοι δεν φορούν μάσκα, ανακοινώθηκε πως θα τρώνε πρόστιμο.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι διαφημιστικές καμπάνιες. 175 εκατομμύρια μάσκες θα διαθέσει η τάδε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, 150 εκατομμύρια η άλλη, 100 εκατομμύρια μια άλλη…

Με λίγα λόγια ανθρωπάκο ο θάνατος σου, η ζωή τους.

Δημιουργήθηκε έλλειψη ώστε κάποιοι να θησαυρίσουν την επόμενη μέρα. Γκέγκε;

Το αύριο;

Αποκαλυπτικές εικόνες και προάγγελος ίσως για αυτά που αφήνει πίσω της η επιδημία.

Στο βίντεο, οι πολύ καλά κρυμμένες/αποσιωπημένες αδυναμίες του ισχυρού.

Δεν έχει σημασία αν στην ουρά είναι Γάλλοι, ξένοι, μετανάστες, τουρίστες, πρόσφυγες. Είναι Άνθρωποι, που χθες το απόγευμα περίμεναν και πάλι στην ουρά, για το συσσίτιο, στην καρδιά του Παρισιού, στην περιοχή της πλατείας Republique. Και δεν μιλάμε για υποβαθμισμένο προάστιο, όπως στη φωτογραφία που είναι από το Saint Denis στις 15/04/2020.

Όπως δηλώνουν οι επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Les Restos Du Coeur», «τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ανθρώπων που βοηθάμε στην Republique. Διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε η βοήθεια που προσφέρουμε παντού στη Γαλλία, από την αρχή της επιδημίας».

https://www.facebook.com/1020452190/videos/10220220120706122/

banner-article

Ροη ειδήσεων