Πολιτική Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Δεν ξεχνάμε το φασισμό. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την δημοκρατία και την ελευθερία

Σήμερα συμπληρώνονται 53 χρόνια από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 . Μια μαύρη επέτειο για την χώρα μας και  την δημοκρατία που η χούντα των συνταγματαρχών, επέβαλε μια σκληρή επταετή δικτατορία και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος.

Οφείλουμε στις νέες γενιές  να τους δείξουμε την ιστορία,  για  να μάθουν  για τις  διώξεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τις δολοφονίες. Τα οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα της χούντας. Να μάθουν οι νέοι ότι στη σκοτεινή εκείνη περίοδο, πλήθος αριστερών και δημοκρατικών συμπατριωτών μας δεν «κοίταξαν τη δουλειά τους», δεν υποτάχθηκαν στην τυραννική εξουσία. Αλλά διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και τη ζωή τους, επέλεξαν να αγωνιστούν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε και να είμαστε πάντοτε απέναντι στον φασισμό.

Σήμερα βιώνουμε μια κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Μπορούμε όμως να μάθουμε από τα παραδείγματα και τη στάση ζωής των αγωνιστών κατά  της χούντας που μας δείχνουν τον δρόμο.

Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στη δημόσια υγεία, για να μην κατεδαφιστούν οι κοινωνικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία. Προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, το συλλογικό μας αγώνα για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Αυτός είναι ο δικός μας φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές.

 

Γραφείο τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας