Πολιτισμός

Νίκος Χαυτίκης “Σπουδές σε νεκρές φύσεις, τοπία και πρόσωπα”

Προσεγγίζοντας νεκρές φύσεις, τοπία και πρόσωπα, χωρίς να παραλείπει και την προσέγγιση της ανεικονικής ζωγραφικής, ο Νίκος Χαυτίκης διακρίνεται στις σπουδές του για την εύστοχη φωτοσκίαση και για το αυστηρά ελεγχόμενο χρώμα του.

Ανάλογα κάθε φορά με τα θέματά του και επιδιώκοντας να αποδώσει την ατμόσφαιρα που επιλέγει να εκπέμπουν – της χαράς, του στοχασμού, της νοσταλγίας ή της αυτοσυγκέντρωσης –  επιλέγει σκούρες αυστηρές αποχρώσεις ή ανοιχτόχρωμες φωτεινές, παίζοντας με τα συναισθήματα του αποδέκτη των έργων του.

Τα πορτρέτα του εκφραστικά,  άλλοτε πρόσωπα σημερινά και άλλοτε βγαλμένα από το παρελθόν, αναδίδουν μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, ιδιαίτερα στο βλέμμα τους.

far

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νικόλαος Χαυτίκης είναι Χειρουργός Ορθοπαιδικός. Με τη ζωγραφική ασχολείται τα 4 τελευταία χρόνια. Αρχικά παρακολούθησε μαθήματα στο Tμήμα Ζωγραφικής της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, ενώ από το 2017 συνεχίζει στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του εικαστικού και αρχιτέκτονα Κώστα Αρώνη.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Η θεματολογία των έργων του περιλαμβάνει προσωπογραφίες, τοπία, νεκρές φύσεις αλλά και ανεικονικά έργα, εκτελεσμένα σε καμβά με ακρυλικά  χρώματα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας