Εργασία Κορωνοϊός

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών: “Δεν καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των Οικοδόμων το επίδομα των 800 ευρώ”

Από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στάλθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ.Σταϊκούρα η επιστολή που ακολουθεί:

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ.Σταϊκούρα

Υπόψη: Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ.Βρούτση

Κύριε υπουργέ,

Παρά τις δημόσιες προσωπικές δεσμεύσεις σας ότι οι Οικοδόμοι θα ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας και της ενίσχυσης των 800 ευρώ, λόγω της διακοπής της εργασίας τους συνέπεια του κορονοϊού, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

·           Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδώσατε την Τρίτη 31 Μαρτίου, δεν καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των Οικοδόμων που απασχολείται με την μορφή του μεροκάματου στην απλή ιδιωτική οικοδομή.

Όλοι αυτοί εξαιρούνται οποιασδήποτε κάλυψης περιγράφεται στην ΠΝΠ γιατί ούτε αυτοαπασχολούμενοι είναι, ούτε ιδιοκτήτες εταιριών. Δουλεύουν απευθείας στον απλό ιδιώτη που κατασκευάζει, επισκευάζει, ανακαινίζει κλπ. την κατοικία του ή πραγματοποιεί άλλες μικρής έκτασης ιδιωτικές οικοδομικές εργασίας. Οι ιδιοκτήτες αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα, δεν έχουν ΚΑΔ.

Επόμενα, όσοι εργάζονται στο οικοδομοτεχνικό τους έργο και διακόψαν  την εργασία τους (έχουν κλείσει μάντρες υλικών, χρωματοπωλεία) μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς καμία στήριξη για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Σας καλούμε να εξετάσετε χωρίς καμιά καθυστέρηση αυτό το μεγάλο πρόβλημα και να προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα για την επίλυσή του.

Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι πολλοί Οικοδόμοι που παραμένουν άνεργοι βρίσκονται χωρίς καμία στήριξη, χωρίς δικαίωμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ. Είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα οικονομικής στήριξης όλων αυτών και των οικογενειών τους.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γ.Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας                                                                                    Βάλσαμος Συρίγος

banner-article

Ροη ειδήσεων