Κορωνοϊός

“Παρατείνονται τα μέτρα για μη διάδοση του κορονοϊού – Έξι οι νεκροί σήμερα”

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο μέσος χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι αρκετά μεγάλος, στην Ιταλία ανέρχεται σε 15 μέρες, είπε. Οι θνητότητα στις ΜΕΘ διεθνώς φτάνει το 47%.

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει τη σημασία των έγκαιρων διαγνώσεων σε σημεία που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληψία σε δομή φιλοξενίας αστέγων στον Πειραιά.

Προσοχή στη χλωροκίνη

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας τόνισε ότι κάθε φάρμακο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές και θανάτους. Το ίδιο ισχύει και για τη χλωροκίνη. “Προσοχή στην παραπληροφόρηση η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ζήτησε δε για μία ακόμη φορά την τήρηση των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα μέτρα για μη διάδοση του κορονοϊού

Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα σε χώρους λατρείας καθώς και εμπορικά καταστήματα, σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς. Στα χωριά που σημειώθηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, σε Κοζάνη και Ξάνθη, η αυστηρή καραντίνα θα κρατήσει άλλη μία εβδομάδα.

Ευχαρίστησε δε τους δημάρχους των εν λόγω χωριών οι οποίοι “ανέλαβαν μια ευθύνη δυσανάλογη με τον πληθυσμό που εκπροσωπούν”.

Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κλωστή. Η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια, σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, ζητώντας εκ νέου από τους πολίτες να παραμείνυον σπίτι.

“Όλοι φορούσαμε μάσκες στον Εχίνο”

Στον δημαρχείο του Εχίνου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μέσα προστασίας. Αν σε κάποιες στιγμές δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις, αυτό είναι κάτι που συνέβη πάνω στην ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Την Παρασκευή είχαν σπάσει όλων τα υδραυλικά στα εξοχικά»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι την Παρασκευή οι αρχές δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους που υποστήριζαν ότι έσπασαν τα υδραυλικά τους στο εξοχικό. Ζήτησε δε εκ νέου τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Συνεχίζεται η θεραπεία των καρκινοπαθών

Από το υπ. Υγείας διευκρινίστηκε ότι οι καρκινοπαθείς αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά και τα χειρουργία που σχετίζονται με τέτοιες περιπτώσεις διεξάγονται κανονικά.

Τσιόδρας για τεστ: Δεν ήμασταν έτοιμοι όπως η Νότια Κορέα

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας σημείωσε, όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται, ότι στις χώρες της Δύσης δεν υπήρχε η ετοιμότητα που υπήρχε στην νοτιοανατολική Ασία που είχε περάσει την επιδημία του SARS. Ως εκ τούτου προς το παρόν τεστ γίνονται μόνο σε ευπαθείς ομάδες και χώρους που συνωστίζονται πολλά άτομα.

https://youtu.be/sl0EL_MnIRM

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας