Κορωνοϊός Κόσμος

Η Ρωσία στέλνει βοήθεια οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών στην Ιταλία

Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει από σήμερα να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν είχε χθες Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Η Ιταλία κατέγραψε χθες σχεδόν 800 θανάτους από την επιδημία του νέου κορονοϊού, με τους οποίους ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 5.000.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.

Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα, και έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.

banner-article

Ροη ειδήσεων