Απόψεις Κορωνοϊός Κόσμος

Στη Βρετανία η “ανοσία αγέλης”, στην Κούβα, η μεγαλειώδης αλληλεγγύη των φτωχών” γράφει η Νίνα Γεωργιάδου

ΚΟΥΒΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ

Το Βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, MS Braemar, που βολόδερνε στην Καραϊβική και κανένα λιμάνι καμιάς χώρας δεν του έδινε αραξοβόλι, το δέχτηκε, στο μεγάλο λιμάνι της ανθρωπιάς της, η Κούβα.

Το καράβι, με 682 επιβάτες και 381 πλήρωμα, από τους οποίους 5 ήδη νοσούν και αρκετοί είναι σε καραντίνα λόγω συμπτωμάτων, δεν έβρισκε δέστρα σε λιμάνια πέντε χωρών.

Η Κούβα έδωσε άδεια “να ελλιμενιστεί στην Αβάνα για ανθρωπιστικούς λόγους. Πρέπει να περιθάλψουμε αυτούς που νοσούν και να σταματήσουμε την εξάπλωση. Η πανδημία θα τελειώσει μόνο με την προσπάθεια όλων μας”

Αυτά μετέδωσε ο ανταποκριτής του CNN, Patrick Oppmann, λέγοντας επίσης, “καμιά χώρα δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό. Μόνο η Κούβα θα μπορούσε να το κάνει”
Κούβα, καρδιά μου!

Αυτά την ώρα που στη Βρετανία αναγγέλθηκε “η ανοσία αγέλης”, πεθάνετε ελεύθερα δηλαδή αν δεν τα καταφέρει για σας η φυσική επιλογή.
Αυτά την ώρα που σε άλλα λιμάνια χτυπούν και βρίζουν κυνηγημένους.
Η μεγαλειώδης αλληλεγγύη των φτωχών, που είναι δεκαετίες τώρα σε οικονομική καραντίνα και ωστόσο στέλνει φαρμακευτικό υλικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε Κίνα και Ιταλία

Σε πρόσφατη ανάρτησή μου με σχετικό θέμα, δέχτηκα στο inbox μια χούφτα απειλές και χυδαιότητες, διανθισμένες με κρετινισμό του τύπου, “θα σε κυνηγήσω για παραπλάνηση κοινού”. Εκτός απ’ την “ανοσία αγέλης”, υπάρχει παντού μια αγέλη λύκων

Αν, ή καλύτερα, όταν περάσουμε αυτή τη φρίκη, λαχταρώ δυο πράγματα.
Να αγκαλιάσω σφιχτά αγαπημένους και να ταξιδέψω στην Αβάνα. Να με ποτίσει ο ερωτισμός και η ανθρωπιά της, να χαζέψω την αποικιακή αρχιτεκτονική που τώρα είναι ελεύθερη και τα αυτοκίνητα- μπαχατέλες του 50.
Να ακούσω ζωντανά το Lagrimas Negras και να ρουφήξω βαθιές τζούρες χαβανέζικου πούρου.

https://youtu.be/4HjhDbj-xdY

https://www.telesurenglish.net/…/cuba-to-allow-cruise-ship-…
https://www.facebook.com/profile.php?id=779738694

prologos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων