Αθλητικά

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας καλεί για συμμετοχή στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην ομάδα δρόμου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με κίνητρο την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και, πρωτίστως, την υπογράμμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, η ομοσπονδία μας συμμετέχει και φέτος στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή μας στον Μαραθώνιο, θα διατεθεί στην κάλυψη των αναγκών των επιζώντων της Γενοκτονίας των Γιαζίντι, μέσω του οργανισμού YAZDA, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα του πολύπαθου αυτού λαού. Για τον σκοπό αυτό, η ομοσπονδία μας συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο της YAZDA, Haider Elias, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής, στο Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 στην Αθήνα.

Οι Γιαζίντι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα, που διατηρεί κουρδικά χαρακτηριστικά και έχει δική της θρησκεία. Ο λαός των Γιαζίντι εντοπίζεται κυρίως στο βόρειο Ιράκ. Τα τελευταία χρόνια, είχε τεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του ISIS, οι οποίοι τους θεωρούν άπιστους και ως εκ τούτου τους διώκουν, πρωτίστους για θρησκευτικούς λόγους. Οι εχθροπραξίες, οι βιαιοπραγίες και οι εκδιώξεις του ISIS εναντίων των Γιαζίντι έχουν χαρακτηριστεί από Διεθνή Φόρα και Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ως Γενοκτονία. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 4.000, ενώ οι απαχθέντες, κυρίως γυναίκες, τις 10.000. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ανταποκρινόμενη στην έκκληση για βοήθεια των Γιαζίντι, συμμετέχει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στον διεθνή αγώνα για την προστασία των μελών της ομάδας και την αποκατάσταση των επιζησάντων, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία των Ποντίων και την έμπρακτη συμπαράστασή τους σε λαούς που δοκιμάζονται από το έγκλημα της Γενοκτονίας.

Οι δηλώσεις εγγραφής μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 18 Μαρτίου, είτε μέσω της παρακάτω φόρμας συμμετοχής: https://forms.gle/BN3PLvchx6JRZsXx5 , ή για την πόλη της Βέροιας στο Πνευματικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας (Πανόραμα Βέροιας, Λάμπρου Πορφύρα 1)  σε ώρες και μέρες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Στοιχεία υπευθύνου : Γιώργος Χατζηκυριακίδης, τηλέφωνο: 6985982015

 «Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.» 

 Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                                     Η  Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης  Νικόλαος                                                   Τογκουσίδου Ευαγγελία

banner-article

Ροη ειδήσεων