Βέροια

Καλλιτέχνες του Graffiti επισκέφτηκαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας

To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, οι καλλιτέχνες του Graffiti Toni Sulo και Cash.

Ο Toni Sulo, η κύρια θεματολογία στα έργα του οποίου είναι η γυναικεία φιγούρα στις διάφορες εκφάνσεις της, κοινωνικά θέματα, όπως η οικολογία και ο ρατσισμός, προσπαθεί μέσα από τα έργα του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Ο Toni συνομίλησε με τους μαθητές/τριες του σχολείου σχετικά με την εμπειρία που έχει όσο αφορά το Graffiti, τα ταξίδια στο εξωτερικό και την συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο Cash ως αυτοδίδακτος και γνήσιος εκπρόσωπος του hip hop Graffiti και του Wild Style, έχει αναπτύξει στη διάρκεια των ετών το προσωπικό του ύφος και στυλ, ενώ με τα έργα του αναδεικνύει σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Ο Cash μοιράστηκε με τους μαθητές/τριες τις γνώσεις του σχετικά με τα είδη των σπρέι και τις βαλβίδες.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες υπό την καθοδήγηση των καλλιτεχνών δημιούργησαν graffiti στους τοίχους του σχολείου βασιζόμενοι στην τεχνική του Stencil με βιντεοπροβολέα και του Hip Hop Graffiti.

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του σχολείου «Το Graffiti στη Βέροια»  εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με Τίτλο: «Graffiti το εικαστικό κίνημα του δρόμου -σε συνάρτηση με το Δημόσιο Αστικό Χώρο-Τέχνη ή Βανδαλισμός;».

Ο Διευθυντής του σχολείου Παπαγεωργίου Κυριάκος, οι μαθητές/τριες, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Κατσιγιαννοπούλου Σταματία-Εικαστικός, Ζιώγος Γιώργος – Φιλόλογος και Ψαρά Ελένη – Πληροφορικός, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους καλλιτέχνες για την άμεση και θερμή ανταπόκριση της στην πρόσκληση του σχολείου μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων