Βέροια

Η επιστήμη της ευτυχίας: διάλεξη του Δρ Άγγελου Ροδαφηνού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Girl drawing smiley face on to a wall

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, θα χαρούμε να σας δούμε στη διάλεξη του καθηγητή Ψυχολογίας Δρ Άγγελου Ροδαφηνού με τίτλο «Η επιστήμη της ευτυχίας».

(Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας την προσωπική σας κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης)

Ευτυχία και ευεξία. Παράγοντες ευτυχίας. Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Είναι οι πλουσιότεροι, παντρεμένοι, μορφωμένοι, ηλικιωμένοι, θρησκευόμενοι πιο ευτυχισμένοι; Αλλάζει η ευτυχία ανάλογα με την ώρα ή την ημέρα ή ανάλογα με την ηλικία; Εξαρτάται από την κοινωνία και την κουλτούρα; Είναι κάποια κράτη πιο ευτυχισμένα από άλλα; Είναι γενικά ευτυχισμένοι οι Έλληνες; Το φαινόμενο του επιπέδου προσαρμογής. Το νέο μου αμάξι, κινητό, ο νέος μου σύντροφος … πάλιωσαν πια! Παρεμβάσεις. Τι λείπει στη ζωή σου που θα σε έκανε πολύ χαρούμενο; Μπορεί να κάνεις λάθος!

Ο Δρ Άγγελος (Καϊσίδης) Ροδαφηνός γεννήθηκε στη Βέροια και ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή Ναυπηγών-Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό όμως τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση και να γραφτεί στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στην Αθλητική Ψυχολογία και τη Διδακτική στο Ithaca College της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και την Διδακτορική του Διατριβή (PhD) στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wollongong, της Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία). Διετέλεσε Διευθυντής Προγράμματος Social Sciences (Criminology, Sociology, Psychology, Forensic Science) του Swinburne/Online Education Services, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του City College/University of Sheffield και του American College of Thessaloniki ενώ εργάστηκε και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Monash, Western Australia, and Sydney University of Technology. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων Από πρίγκιπας βάτραχος και τούμπαλιν, και Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι, καθώς 40 και πλέον επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. rodafinos.weebly.com

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια.

Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας