Εκδηλώσεις

Η Ελλάδα ανταμώνει στην Καλαμαριά, ανταμώνει στο Σαραρίμ

 

Η Ελλάδα ανταμώνει στην Καλαμαριά, ανταμώνει στο Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών που διοργανώνουν οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση» .

Στις τέσσερις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α) το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 11:00-14:30 & 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 11:00-14:30 και γ) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 17:00-20:00 θα συμμετάσχουν συνολικά 800 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανελλήνιο.

Η φετινή διοργάνωση έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα αφού το φεστιβάλ εντάχθηκε πρόσφατα από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse – CID – International Dance Council) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Important events in Dance).

Έτσι, στην έναρξη του φεστιβάλ και στη θεματική με τίτλο «Εθίμων Δημιουργήματα» θα πραγματοποιηθεί η  προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά» παραγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας που βραβεύθηκε στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema… διάβασες» (2018 – 2019).

Αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού Σαραρίμ είναι  Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, η Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Usar Hellas, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς, το Μουσείο Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς Χ.Καλεμκερή, η Κεντητική Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Γραφείο Ιωάννη Χατζηκωστή.

Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και δράσεις.

Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας