Βέροια Εκδηλώσεις

Δήμος Βέροιας: Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Print

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) στις 11 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμος Βέροιας και η Αντιδημαρχία Παιδείας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

 «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προστάτεψε τα βήματά σου στο Διαδίκτυο».

Η αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών μας, σχετιζόμενη με το διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν συχνά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο είναι πολλοί και άγνωστοι τις περισσότερες φορές στους νέους χρήστες. Το διαδίκτυο, ωστόσο, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παιδιών μας. Τα ερωτήματα γονιών και εκπαιδευτικών σχετικά με το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις ωφέλειες με την ορθή διαχείριση αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τι ακριβώς συμβαίνει στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των εφήβων θα απαντηθούν στην ημερίδα.

Η ημερίδα θα απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και σε όσους/ες αγαπούν και νοιάζονται για τα παιδιά.

Ομιλητές:

  • Τζήμα Συρμούλα , Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός

( Χαιρετισμός)

  • Χαιρετισμοί Εκπροσώπων των Φορέων- -Υποστηριχτών της δράσης
  • Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ – Πρώην Δ/ντής Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ειδικός σε θέματα σε θέματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης

« Ο Κυβερνοχώρος, ένα νέο περιβάλλον με τις προκλήσεις του»

  • Νταφούλης Βάιος – Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδιοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης:

 « Παιδιά και Έφηβοι στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Παθογένεια και σύγχρονες προκλήσεις»

              Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη των : Δ/ΝΣΕΩΝ Π.Ε. και Δ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του  3ΟY ΠΕΚΕΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, του ΚΕΣΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, της Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, της ΚΕΠΑ και της «ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» Π.Ε.ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30΄-13.00΄.

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τζήμα Συρμούλα: 2331350511

Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων