Κοινωνία Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μην παίζετε μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοσίων υπαλλήλων κ. Μητσοτάκη!

Εμπιστεύεται τους δημοσίους υπαλλήλους δήλωσε σήμερα περιχαρής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επανέλαβε, δε, για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες, ότι δίνει το δικαίωμα υπογραφής σε στελέχη του δημοσίου και αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης του προς αυτούς.

Παρέλειψε, όμως να πει ότι αυτή η ξαφνική του αγάπη προς τους δημοσίους υπαλλήλους – τους οποίους μαζικά οδηγούσε σε διαθεσιμότητα όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης – αφορά μόνο τους λίγους και εκλεκτούς του κομματικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, κι ενώ πολύ μελάνι έχει χυθεί για την διαδικασία και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλέγονται οι γενικοί διευθυντές κι οι διευθυντές στο Δημόσιο, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιδείξει έναν πρωτόγνωρο παρεμβατισμό στην τοποθέτηση στελεχών στις ανώτερες βαθμίδες της Διοικητικής ιεραρχίας.

Είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που αντί να βελτιώσει το σύστημα επιλογής στελεχών από μια δεξαμενή με όλους τους υποψήφιους που έχουν τα προσόντα, κατήργησε την δεξαμενή αυτή με τον νόμο για το λεγόμενο επιτελικό κράτος.

Είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε με νομοθετική διάταξη (άρθρο 22 του Ν4647/2019) ότι ο Γενικός Διευθυντής Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι μετακλητός υπάλληλος ο οποίος θα επιλέγεται από τον ίδιο τον Υπουργό.

Είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία μόλις προχτές, στον νόμο για την πολιτική προστασία (άρθρο 33), πέρασε διάταξη ώστε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να επιλέγει τον Γενικό Διευθυντή, καταστρατηγώντας, με αυτόν τον τρόπο, κάθε αρχή ισότητας και αξιοκρατίας.

Από το σοφό «δοτήρ δεν τούτων αξιότης εκάστου» που προέβλεπε το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταπηδά στο «δοτήρ δε των αξιωμάτων τούτων η φιλία με τον εκάστοτε πολτικάντη».

Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν μπορεί να κοροϊδέψει ούτε τον ελληνικό λαό ούτε τους δημοσίους υπαλλήλους. Το Δημόσιο έχει άξια στελέχη που δεν προσδοκούν την εύνοια κανενός, αλλά απαιτούν να τους αφήσει ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.

Τομέας Δημόσιας Διοίκησης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας