Βέροια Πολιτική

Αποκάλυψη για διπλοθεσία του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη – Η απάντησή του

Μετά από αποκάλυψη του pagenews για διορισμό του Λάζαρου Τσαβδαρίδη σε θέση του Δήμου Βέροιας, ενώ είναι βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, δόθηκε απάντηση από τον ίδιο.

«Μια υπόθεση που έχει φτάσει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής αλλά και στα υψηλά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό κόμμα, αφού θυμίζει άλλες περιπτώσεις βουλευτών του παρελθόντος που ενώ ήταν εν ενεργεία βουλευτές συνέχιζαν να έχουν επαγγελματικές σχέσεις με το Δημόσιο. Πρόκειται για μια αποκάλυψη του Pagenews.gr που θα συζητηθεί, ενώ επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο το ασυμβίβαστο των βουλευτών και την επαγγελματική σχέση που γίνεται ή όχι με το Δημόσιο.

Η υπόθεση είναι η εξής: Ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και μάχιμος δικηγόρος στη Βέροια. Έχει διατελέσει βουλευτής από το 2007 μέχρι το 2009 και από το 2012 μέχρι το 2015, ενώ επανεκλέχθηκε και στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019. Από τον Ιανουάριο του 2018 έχει προσληφθεί στο δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος και διορίστηκε με ΦΕΚ σε οργανική θέση του δήμου.»

pagenews

Η απάντηση του βουλευτή

[…] «Για να μην δημιουργούνται σκόπιμες συγχύσεις από αναληθή δημοσιεύματα, δηλώνω ευθέως ότι δεν έχω διορισθεί σε οργανική θέση του Δήμου Βέροιας, ούτε απολαμβάνω προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Είμαι δικηγόρος του Δήμου με σχέση έμμισθης εντολής. Η εν λόγω σχέση συνιστά σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αμοιβή, και δεν δύναται να συγχέεται ούτε με δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Και τούτο, καθόσον ούτε η δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε η σύμβαση εργασίας δύνανται να έχουν ως αντικείμενο την ανάθεση έμμισθης εντολής σε δικηγόρο.

Συνεπώς δεν υφίσταται στο πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας καθόσον από καμία διάταξη του Συντάγματος δεν απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές και η ανάδειξη ως βουλευτή, δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής.

Εν πάση δε περιπτώσει σε σχέση με την βασιμότητα των αντίθετων ισχυρισμών του συνυποψηφίου μου αποκλειστικώς αρμόδιο να αποφανθεί σχετικώς είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Ας επιδείξει λοιπόν ο καθένας τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη κι ας περιορίσει την διασπορά αναληθών φημών σε σχέση με το πρόσωπό μου.» […]

ΣΥΡΙΖΑ: Η έφοδος της ΝΔ στο «επιτελικό κράτος» τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή – διπλοθεσίτη 

Ανακοίνωση για τον βουλευτή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει:

Η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα των δήθεν αντικρατιστών και φιλελεύθερων του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται το δημόσιο.

Η έφοδος της ΝΔ στο «επιτελικό κράτος» τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή-διπλοθεσίτη.

Περιμένουμε το ελάχιστο από τον κ. Μητσοτακη, να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας