Κόσμος

Σεισμός – Τουρκία: Κοριτσάκι δύο ετών απεγκλωβίστηκε με τη μητέρα του 28 ώρες μετά τον σεισμό (photo/video)

Ζωντανές ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ μία μητέρα και η κόρη της, 28 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.

Ο απεγκλωβισμός τους από τα χαλάσματα μεταδόθηκε τηλεοπτικώς. Οι διασώστες άκουσαν αρκετά σύντομα, μετά τη δόνηση, τις φωνές τους, ωστόσο χρειάστηκαν 28 ολόκληρες ώρες για να τις προσεγγίσουν και να τις σώσουν, λόγω της έκτασης της καταστροφής.

Οι δύο διασωθείσες είναι η μόλις δύο ετών Γιούρσα και η 35χρονη μητέρα της, Αϊσέ Γιλντίζ. Ο πατέρας της μικρής δυστυχώς συγκαταλέγεται στους νεκρούς του φονικού σεισμού.

Σε θερμοκρασίας υπό το μηδέν συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία αυξήθηκε στους 35.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας