ΚΚΕ: "Απαράδεκτη απόφαση Γ.Σ. Καθηγητών Νομικής του ΑΠΘ - Στοχοποιεί εκδήλωση για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής"

Στοχοποίηση της εκδήλωσης που διοργάνωσαν Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη δίκη της Χρυση Αυγής, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώνεις ΝΟΠΕ ΑΠΘ του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Όπως καταγγέλλουν, «το Τμήμα κατόπιν επώνυμων διαμαρτυριών μέρους καθηγητών, κάλεσε την ΚΝΕ να "απολογηθεί" για την εκδήλωση. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι "ενόχλησαν" τα χειροκροτήματα(!!!) τη διεξαγωγή του μαθήματος που λάμβανε χώρα σε παρακείμενο αμφιθέατρο και έθεσε ως ζήτημα τον περιορισμό των κομματικών εκδηλώσεων στο χώρο της ΝΟΠΕ, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και ως απόφαση»!

Και προσθέτουν:

«Καλούμε κάθε προοδευτικό και σκεπτόμενο φοιτητή και καθηγητή στη σχολή της Νομικής, να σκεφτεί πίσω από αυτό και να προβληματιστεί τι πραγματικά τους ενόχλησε:

  • Η τεκμηριωμένη άποψη πάνω στις ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης, η αποκάλυψη της εγκληματικής φύσης της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής;

  • Η διαφορετική άποψη για τη συνταγματική αναθεώρηση και η αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συντάγματος και του δικαίου; Ότι μόνο μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις ακούγεται η άποψη που φιμώνεται μέσα στη διδασκαλία των αμφιθεάτρων;

  • Η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το πανεπιστήμιο, τα δικαιώματα των φοιτητών, το περιεχόμενο σπουδών, την έρευνα στην υπηρεσία του λαού;

Καλούμε επίσης να προβληματιστεί καθαρά γύρω από το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του τμήματος καθηγητών δεν έχει δείξει καθόλου οξυμένα αντανακλαστικά για άλλα πολύ πιο σημαντικά ζητήματα και προβλήματα των φοιτητών, όπως:

Τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, το κόστος σπουδών, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αφού σε πολλά αμφιθέατρα δεν υπάρχουν καν μικρόφωνα!

Ας μιλήσουμε λοιπόν καθαρά! Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος καθηγητών της νομικής ΑΠΘ επιβεβαιώνει ηχηρά τα όρια που έχει η "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" εντός του σημερινού Πανεπιστημίου, καθώς και τον χαρακτήρα του "ευρωπαϊκού πανεπιστημίου" των ταξικών φραγμών και των εμποδίων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με κύριο γνώρισμα τον αντικομμουνισμό. Στο σημερινό πανεπιστήμιο κυριαρχεί όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν η διδασκαλία με ταξικό, κομματικό πρόσημο. Κυριαρχεί η κυβερνητική πολιτική τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυρίαρχη πολιτική δεν μπαίνει από το παράθυρο μόνο μέσω κομμάτων και παρατάξεων, αλλά από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου και των αμφιθεάτρων. Μπαίνει μέσα από τη διάχυση της κυρίαρχης ιδεολογίας και διαπερνά το περιεχόμενο σπουδών και μάλιστα δίνει τη δική του ερμηνεία για τα φυσικά και κοινωνικά φαινόμενα με οδυνηρά αποτελέσματα για το χαρακτήρα της επιστημονικότητας και της κατάκτησης της γνώσης.

Στο χώρο της Νομικής, αυτό είναι ξεκάθαρο με την παρέμβαση ΜΚΟ, πρεσβειών με παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, ακόμα και χρηματοδοτήσεις μεταπτυχιακών, διδακτορικών, ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι εμφανές ποια είναι η επιλογή: Αμφιθέατρα κλειστά στον προβληματισμό, τις ριζοσπαστικές και προοδευτικές ιδέες, ανοιχτά στον ανορθολογισμό, στη συντήρηση, σε πρέσβεις και προξένους χωρών που ματώνουν τους λαούς, όπως η πρόσφατη επίσκεψη στο ΑΠΘ του Αμερικάνου πρέσβη Τζ. Πάιατ.

Τέτοιες ενέργειες, πίσω από την κουρτίνα της λογικής "έξω τα κόμματα", μέσα από τη στοχοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό. Την ουσιαστική κατάργηση του ασύλου ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων, εντάσσονται στην εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη για τα συμφέροντα του κεφαλαίου". Είναι φυσική συνέχεια της αμφισβήτησης του ασύλου. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που γίνονται! Στοχεύουν σε κάθε προοδευτικό και ριζοσπάστη άνθρωπο, στην επιβολή σιγής νεκροταφείου, στο πέρασμα της νέας επίθεσης της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να μπει στον πάγο η αμφισβήτηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πανεπιστήμιο αλλά και της κυρίαρχης άποψης για μια σειρά ζητήματα (πχ. το σύνταγμα και τη δίκη της ΧΑ).

Ας το καταλάβουν:

Το φοιτητικό κίνημα, η πολιτική δράση των φοιτητών και πολύ περισσότερο η πρωτοπόρα δράση των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική ούτε φιμώνονται, ούτε μπαίνουν στον πάγο!

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί που τους πιάνει "κρύος ιδρώτας" από τη διάδοση των πρωτοπόρων και επαναστατικών ιδεών της εποχής μας. Να είναι σίγουροι ότι αυτή θα συνεχιστεί και στη ΝΟΠΕ με ακόμη μεγαλύτερη ένταση! Οι ιδέες δεν φιμώνονται, οι προσπάθειες περιορισμού της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα μείνουν στα χαρτιά!

Καλούμε κάθε προοδευτικό φοιτητή και καθηγητή να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Να δυναμώσει συνολικά η πάλη μας απέναντι στη νέα επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και στην εκπαίδευση. Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν. Να υπερασπιστούμε στην πράξη το άσυλο στις σχολές μας, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας και διεκδίκηση».

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30814 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια