Κοινωνία

Δικαστική απόφαση: Αν η πολυκατοικία δεν θέλει, δεν θα γίνεται το διαμέρισμα Airbnb

Ανατροπές σε ό,τι αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb ενδέχεται να φέρει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικία του Ναυπλίου στράφηκαν κατά ενός διαμερίσματος -στην ίδια πολυκατοικία- το οποίο διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Οι προσφεύγοντες ζήτησαν από το δικαστήριο να λάβει μέτρα προκειμένου να μη συνεχιστεί η μίσθωσή του μέσω Airbnb, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, και περιστατικά οχλήσεων από τους φιλοξενούμενους του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου ανοίγει τον δρόμο για μαζικές αγωγές και διεκδικήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιδρούν στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, HomeAway και Booking.

Η δικηγόρος που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες που αντίκεινται στο Airbnb διαμέρισμα υποστήριξε, μιλώντας στα «Νέα», ότι πρόκειται για μια τεκμηριωμένη απόφαση, με ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση και άλλων αντίστοιχων δικαστικών διενέξεων.

Στην απόφαση για το Airbnb διαμέρισμα, σύμφωνα με τη δικηγόρο, δεν γίνεται αναφορά μόνον στην παραβίαση των διατάξεων του κανονισμού της πολυκατοικίας, που απαγόρευε τη χρήση των οριζοντίων ιδιοκτησιών ως τουριστικών καταλυμάτων, αλλά γίνεται και εκτενής αναφορά στις οχλήσεις που προκαλούνται από τέτοιου είδους βραχυχρόνιες μισθώσεις στους λοιπούς ιδιοκτήτες

banner-article

Ροη ειδήσεων